KOCAELİ BİLİŞİM FUARI BAŞLIYOR

Bilim-Teknoloji 21.05.2024 - 15:46, Güncelleme: 21.05.2024 - 15:46
 

KOCAELİ BİLİŞİM FUARI BAŞLIYOR

KOCAELİ HABERİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle 24-25-26 Mayıs tarihlerinde Kocaeli Bilişim Fuarı düzenlenecek. Türkiye’nin bilişim sektöründeki dev isimlerini akademisyenler ve meslek kuruluşlarıyla bir araya getirecek fuar, üç gün boyunca ülke gündeminde önemli bir yer tutacak. Fuar bunun yanı sıra iş dünyası marifetiyle Kocaeli’nde hayata geçirilen ilk fuar olma özelliğini taşıyacak. Organizasyon Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Ticaret Odası, Kocaeli Sanayi Odası, Gebze Ticaret Odası, Körfez Ticaret Odası, MARKA paydaşlığında yürütülecek. Bu önemli organizasyona üç gün boyunca Kocaeli Kongre Merkezi ev sahipliği yapacak. Kocaeli, Bilişim Fuarı ile yıllardır süregelen ‘ekonominin başkenti’ olma unvanının yanına ‘bilişimin başkenti’ unvanını eklemek için önemli bir adım atacak. BASIN TOPLANTISI DÜZENLENDİ Maide Restoranda düzenlenen basın toplantısına Büyükşehir Genel Sekreter Vekili Hasan Aydınlık, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk, MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Gebze Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Aslantaş, Kocaeli Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Kemal Saraç ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Düzenlenen toplantıda 24-25 ve 26 Mayıs tarihlerindeki Bilişim Fuarı’nın etkinlik programı hakkında bilgi verildi. TEKNOLOJİ VE BİLİŞİME TAM DESTEK Toplantıda sanayi kenti olarak bilinen Kocaeli’nin Bilişim Vadisi, teknoparkları ve her geçen gün gelişen bilişim firmaları ile bilişim kenti olma yolunda emin adımlarla ilerlediğinin altı çizildi. Doğu Marmara’nın en büyük bilişim fuarını gerçekleştirmeyi hedefleyen fuar ile ilgili bilgi veren Aydınlık, yapay zekaya dikkat çekti. Aydınlık, “Sanayi devrimini ıskaladığımız gibi yapay zekayı ıskalamamak için neler yapacağımızı tartışacağız” dedi. TÜM FİRMA VE VATANDAŞLAR DAVET EDİLDİ Tüm vatandaşların Kocaeli Bilişim Fuarı’na davetli olduğunu kaydeden Aydınlık, şöyle konuştu; “Bölgemizdeki tüm firmaları bu fuara katılmaya davet ediyorum. 65 firma, bir banka stantlarını açacak. Yapay zekaya yatırım yapmayan firmalarla çalışmalar azalıyor. Bu nedenle herkesin fuarda yerini almasını istiyoruz.” KOTO Başkanı Necmi Bulut ise, Büyükşehir Belediyesi ile geçtiğimiz yıl Kocaeli Fuarcılık A.Ş.’yi kurduklarını söyledi. Bulut, “Bu şirketin ilk fuarının Bilişim Fuarı olması çok önemli. Fuarda ulusal ve uluslararası firmalar yer alacak” bilgisini verdi. BİLİŞİM FUARI’NIN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ Öte yandan Kocaeli Bilişim Fuarı, iş dünyası marifetiyle kentte hayata geçirilen ilk fuar olma özelliğini taşıyacak. Kocaeli Ticaret Odası, Kocaeli Sanayi Odası, Gebze Ticaret Odası, Körfez Ticaret Odası ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştirakleriyle kurulan Kocaeli Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenecek fuar, bilişim Çağı ile önemli bir dönüşümün eşiğinde olan ilimiz ve sektördeki firmalar için özel fırsatlar sunacak. Kocaeli böylece yıllardır süregelen ‘ekonominin başkenti’ olma unvanının yanına ‘bilişimin başkenti’ unvanını eklemek için önemli bir adım atmış olacak.
KOCAELİ HABERİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle 24-25-26 Mayıs tarihlerinde Kocaeli Bilişim Fuarı düzenlenecek.

Türkiye’nin bilişim sektöründeki dev isimlerini akademisyenler ve meslek kuruluşlarıyla bir araya getirecek fuar, üç gün boyunca ülke gündeminde önemli bir yer tutacak. Fuar bunun yanı sıra iş dünyası marifetiyle Kocaeli’nde hayata geçirilen ilk fuar olma özelliğini taşıyacak. Organizasyon Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Ticaret Odası, Kocaeli Sanayi Odası, Gebze Ticaret Odası, Körfez Ticaret Odası, MARKA paydaşlığında yürütülecek. Bu önemli organizasyona üç gün boyunca Kocaeli Kongre Merkezi ev sahipliği yapacak. Kocaeli, Bilişim Fuarı ile yıllardır süregelen ‘ekonominin başkenti’ olma unvanının yanına ‘bilişimin başkenti’ unvanını eklemek için önemli bir adım atacak.

BASIN TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Maide Restoranda düzenlenen basın toplantısına Büyükşehir Genel Sekreter Vekili Hasan Aydınlık, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk, MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Gebze Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Aslantaş, Kocaeli Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Kemal Saraç ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Düzenlenen toplantıda 24-25 ve 26 Mayıs tarihlerindeki Bilişim Fuarı’nın etkinlik programı hakkında bilgi verildi.

TEKNOLOJİ VE BİLİŞİME TAM DESTEK

Toplantıda sanayi kenti olarak bilinen Kocaeli’nin Bilişim Vadisi, teknoparkları ve her geçen gün gelişen bilişim firmaları ile bilişim kenti olma yolunda emin adımlarla ilerlediğinin altı çizildi. Doğu Marmara’nın en büyük bilişim fuarını gerçekleştirmeyi hedefleyen fuar ile ilgili bilgi veren Aydınlık, yapay zekaya dikkat çekti. Aydınlık, “Sanayi devrimini ıskaladığımız gibi yapay zekayı ıskalamamak için neler yapacağımızı tartışacağız” dedi.

TÜM FİRMA VE VATANDAŞLAR DAVET EDİLDİ

Tüm vatandaşların Kocaeli Bilişim Fuarı’na davetli olduğunu kaydeden Aydınlık, şöyle konuştu; “Bölgemizdeki tüm firmaları bu fuara katılmaya davet ediyorum. 65 firma, bir banka stantlarını açacak. Yapay zekaya yatırım yapmayan firmalarla çalışmalar azalıyor. Bu nedenle herkesin fuarda yerini almasını istiyoruz.” KOTO Başkanı Necmi Bulut ise, Büyükşehir Belediyesi ile geçtiğimiz yıl Kocaeli Fuarcılık A.Ş.’yi kurduklarını söyledi. Bulut, “Bu şirketin ilk fuarının Bilişim Fuarı olması çok önemli. Fuarda ulusal ve uluslararası firmalar yer alacak” bilgisini verdi.

BİLİŞİM FUARI’NIN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ

Öte yandan Kocaeli Bilişim Fuarı, iş dünyası marifetiyle kentte hayata geçirilen ilk fuar olma özelliğini taşıyacak. Kocaeli Ticaret Odası, Kocaeli Sanayi Odası, Gebze Ticaret Odası, Körfez Ticaret Odası ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştirakleriyle kurulan Kocaeli Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenecek fuar, bilişim Çağı ile önemli bir dönüşümün eşiğinde olan ilimiz ve sektördeki firmalar için özel fırsatlar sunacak. Kocaeli böylece yıllardır süregelen ‘ekonominin başkenti’ olma unvanının yanına ‘bilişimin başkenti’ unvanını eklemek için önemli bir adım atmış olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.