DR. ŞAHİN TALUS İZMİT BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLUR MU?

Siyaset 19.11.2023 - 06:13, Güncelleme: 19.11.2023 - 06:13
 

DR. ŞAHİN TALUS İZMİT BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLUR MU?

KOCAELİ HABERİ - Cengiz yucak
Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Dr. Şahin Talus'un ismi Kocaeli siysate kulislerinde "İzmit Belediye Başkan adaylığı" için konuşlulmaya başlayınca, İzmitli siyasetçi ve gazeteciler anında "olur" ve "olmaz" diye iki kutba ayrıldılar.. Olurcular, "çok iyi belediye başkanlığı yapar" diye bailayarak Şahin Talus'a övgüler dizerken, olmazcılar ise bir sürü bahane veya nednler sıralamaya başladılar.. Lakin Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Dr. Şahin Talus'a henüz "Siz Ak Parti İzmit Belediye Başkan adayı olur musunuz" diye sorup yazana ya da söyleyene pek rastlamadık.. Kendimizce bu kentin siyasetini 40 yıldan beri yakından takip eden birisi olarak ve de tecrübelerimizden de yola çıkarak, bir kaç kelam da biz edelim dedik; Dr. Şahin Talus, İzmit Belediye Başkanlığı yapabilir mi? Alasını yapar.. Peki İzmit Belediye başkan adayı olur mu? Olmaz.. Çünkü olursa siyaseten şık ve etik olmaz.. CHP'de şık ve etiik olmayan bu kartı aleyhte iyi kullanır.. Bakın niyesini anlatayım; Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Dr. Şahin Talus ile Ak Partili İzmit Belediyesi eski Başkanı Dr. Nevzat Doğan çok uzun bir süreden beri İzmit, Gebze ve Gölcük'te bulunan Medar Hastanesinde iş ortaklarıdırlar. Dr. Nevzat Doğan, 2009-2019 yılları arasında İzmit Belediye Başkanlığı yaptığı için şimdi onun iş ortağı Dr. Şahin Talus’un ne kendisi ortağının daha önce belediye başkanlığı yaptığı koltuğa aday olur, ne de Ak parti kamuoyunda yanlış bir algı oluşturabilecek böyle bir kritik adaylığa "olur" verir. Siyasetten geçen bu tür işler, ticari şirketlerdeki yönetim kurulu başkanlık koltuğunun, bir imza oy fazlası ile devredilmesi gibi olmuyor pek.. Dr. Şahin Talus'un bundan sonraki siyasi süreci az çok belli; 2024 yerel seçimlerinden sonra gerçeklşecek olan Ak Parti Kocaeli kongresinde seçilmiş İl Başkanı olduktan sonra başarılı bir il başkanlığı dönemi geçirmesi durumunda,  2028 genel seçimlerinin milletvekili veya 2029 yerel seçimlerinin Kocaeli Büyükşehir Beleldiye başkan aday adaylarından birisi olur.. 
KOCAELİ HABERİ - Cengiz yucak

Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Dr. Şahin Talus'un ismi Kocaeli siysate kulislerinde "İzmit Belediye Başkan adaylığı" için konuşlulmaya başlayınca, İzmitli siyasetçi ve gazeteciler anında "olur" ve "olmaz" diye iki kutba ayrıldılar..

Olurcular, "çok iyi belediye başkanlığı yapar" diye bailayarak Şahin Talus'a övgüler dizerken, olmazcılar ise bir sürü bahane veya nednler sıralamaya başladılar..

Lakin Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Dr. Şahin Talus'a henüz "Siz Ak Parti İzmit Belediye Başkan adayı olur musunuz" diye sorup yazana ya da söyleyene pek rastlamadık..

Kendimizce bu kentin siyasetini 40 yıldan beri yakından takip eden birisi olarak ve de tecrübelerimizden de yola çıkarak, bir kaç kelam da biz edelim dedik;

Dr. Şahin Talus, İzmit Belediye Başkanlığı yapabilir mi?
Alasını yapar..

Peki İzmit Belediye başkan adayı olur mu?
Olmaz..
Çünkü olursa siyaseten şık ve etik olmaz..
CHP'de şık ve etiik olmayan bu kartı aleyhte iyi kullanır..

Bakın niyesini anlatayım;
Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Dr. Şahin Talus ile Ak Partili İzmit Belediyesi eski Başkanı Dr. Nevzat Doğan çok uzun bir süreden beri İzmit, Gebze ve Gölcük'te bulunan Medar Hastanesinde iş ortaklarıdırlar.

Dr. Nevzat Doğan, 2009-2019 yılları arasında İzmit Belediye Başkanlığı yaptığı için şimdi onun iş ortağı Dr. Şahin Talus’un ne kendisi ortağının daha önce belediye başkanlığı yaptığı koltuğa aday olur, ne de Ak parti kamuoyunda yanlış bir algı oluşturabilecek böyle bir kritik adaylığa "olur" verir.

Siyasetten geçen bu tür işler, ticari şirketlerdeki yönetim kurulu başkanlık koltuğunun, bir imza oy fazlası ile devredilmesi gibi olmuyor pek..

Dr. Şahin Talus'un bundan sonraki siyasi süreci az çok belli;
2024 yerel seçimlerinden sonra gerçeklşecek olan Ak Parti Kocaeli kongresinde seçilmiş İl Başkanı olduktan sonra başarılı bir il başkanlığı dönemi geçirmesi durumunda,  2028 genel seçimlerinin milletvekili veya 2029 yerel seçimlerinin Kocaeli Büyükşehir Beleldiye başkan aday adaylarından birisi olur.. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.