AHISKA TÜRKLERİNDEN DARICA'DA ANLAMLI BULUŞMA

Güncel 16.11.2023 - 09:18, Güncelleme: 16.11.2023 - 09:30
 

AHISKA TÜRKLERİNDEN DARICA'DA ANLAMLI BULUŞMA

KOCAELİ HABERİ
Kocaeli Ahıskalılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Darıca eski Basın İlan Kurumu tesislerinde düzenlenen etkinlik ile Ahıska Türkleri nin vatan Ahıska dan sürgünün 79. yılı anıldı. Kocaeli Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneğinin düzenlediği Sürgünün 79. yıl anma programına başta Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, Dilovası Kaymakamı Metin Kubilay, Darıca Belediye Başkanı Sn.Muzaffer Bıyık, Dernek Onursal Başkanı İbrahim Çiçek, Çayırova eski belediye başkanı Yaşar Alkan ve Ak Parti darıca ilçe başkanı Köksal şakar olmak üzere STK Başkanları ve çok sayıda davetli katılım sağladı. Program akışı: İstiklâl marşı, Saygı duruşu, Kur'an-ı Kerim tilaveti, Kocaeli Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı ve DATÜB Kocaeli Temsilcisi Halil Aslan açılış konuşması ve konukların konuşmaları ile devam etti. Toplantıda ki konuşmalarda , Stalin zulmüne ve soykırıma maruz bırakılan Ahıskalı Türklerinin yalnız olmadığı, Türkiye Cumhuriyetinin Ahıska Türklerine daima sahip çıkması ve birlik beraberlik vurgusu yapıldı. Sürgünde hayatlarını kaybedenlere ve tüm şehitlerimize dualar edildi.
KOCAELİ HABERİ

Kocaeli Ahıskalılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Darıca eski Basın İlan Kurumu tesislerinde düzenlenen etkinlik ile Ahıska Türkleri nin vatan Ahıska dan sürgünün 79. yılı anıldı.

Kocaeli Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneğinin düzenlediği Sürgünün 79. yıl anma programına başta Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, Dilovası Kaymakamı Metin Kubilay, Darıca Belediye Başkanı Sn.Muzaffer Bıyık, Dernek Onursal Başkanı İbrahim Çiçek, Çayırova eski belediye başkanı Yaşar Alkan ve Ak Parti darıca ilçe başkanı Köksal şakar olmak üzere STK Başkanları ve çok sayıda davetli katılım sağladı.

Program akışı: İstiklâl marşı, Saygı duruşu, Kur'an-ı Kerim tilaveti, Kocaeli Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı ve DATÜB Kocaeli Temsilcisi Halil Aslan açılış konuşması ve konukların konuşmaları ile devam etti.

Toplantıda ki konuşmalarda , Stalin zulmüne ve soykırıma maruz bırakılan Ahıskalı Türklerinin yalnız olmadığı, Türkiye Cumhuriyetinin Ahıska Türklerine daima sahip çıkması ve birlik beraberlik vurgusu yapıldı. Sürgünde hayatlarını kaybedenlere ve tüm şehitlerimize dualar edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.