Aile diş hekimliği müjdesi! Artık herkesin kendi diş doktoru olacak...

Güncel 12.11.2023 - 13:06, Güncelleme: 12.11.2023 - 13:06
 

Aile diş hekimliği müjdesi! Artık herkesin kendi diş doktoru olacak...

KOCAELİ HABERİ
Sağlık Bakanlığından devrim niteliğinde dev adım. Diş randevusunda yeni dönem geliyor. Artık diş randevusu için günlerce beklemenize gerek kalmayacak. Dişçinizi öğrenmek artık bir tık uzakta. 4 ilde başladı bile, bu yeni sistem ile birlikte dişçinize kolayca ulaşacaksınız. Peki Aile diş hekimliği sistemi nasıl çalışacak? Nasıl randevu alınacak? İşte detaylar haberimizde... Eskişehir, Karabük ve Kırşehir'de pilot olarak başlayan "Aile Diş Hekimliği" uygulaması hızla diğer illere yayılmaya devam ediliyor. Gelecek yıl 20 ilde hayata geçirilmesi beklenen aile diş hekimliği ile günlerce randevu için beklemenize gerek kalmayacak. Dişçinizi öğrenmek artık bir tık uzakta. Tek tıkla hemen diş randevunuzu alabileceksiniz. Sağlık Bakanlığı müjdeli haberi verdi. SAĞLIK BAKANLIĞINDAN AİLE DİŞ HEKİMLİĞİ MÜJDESİ Sağlık Bakanlığı 2022 yılında hayata geçirdiği "Aile Diş Hekimliği" uygulamasını yaygınlaştırmaya devam ediyor. Eskişehir, Karabük ve Kırşehir'de pilot olarak başlayan uygulamayla, 42 Aile Diş Hekimliği biriminde yaklaşık 10 bin çocuğa ulaşmış durumda. Çocukların ağız ve diş sorunları için yapılan uygluama ile birlikte tedavi yöntemleri hızlanacak. Düzenli takip ve kontrolünün sağlandığı bir sistem olan Aile Diş Hekimliği uygulaması, 2024 yılında 20 ilde aktif olarak kullanılmaya başlanacak. Uygulamanın, 2028 yılının sonuna kadar tüm nüfusu kapsayacak şekilde kademeli olarak 81 ilde hayata geçirilmesi hedefleniyor. Yeni sistem ile birlikte ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin yanı sıra özellikle çocuklar için önem taşıyan "koruyucu ağız ve diş sağlığı" çalışmaları da yapılacak. Uygulamalarla ilgili bilgilendirilen ailelerin, ağız ve diş sağlığı farkındalık eğitimlerine katılımları sağlandı. Muayenesi tamamlanan çocuklar düzenli aralıklarla kontrol edildi. RANDEVULAR NEREDEN VE NASIL ALINACAK? Uygulamanın, Türkiye genelinde yaygınlaştırılması için altyapı çalışmalarının tamamlanması sonrasında randevular, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden alınabilecek. Aileler, 0-12 yaş arası çocukların tüm ağız ve diş sağlığı tarama sonuçları ve takip randevularını, e-Nabız üzerinden görüntüleyebilecek.
KOCAELİ HABERİ

Sağlık Bakanlığından devrim niteliğinde dev adım. Diş randevusunda yeni dönem geliyor. Artık diş randevusu için günlerce beklemenize gerek kalmayacak. Dişçinizi öğrenmek artık bir tık uzakta. 4 ilde başladı bile, bu yeni sistem ile birlikte dişçinize kolayca ulaşacaksınız. Peki Aile diş hekimliği sistemi nasıl çalışacak? Nasıl randevu alınacak? İşte detaylar haberimizde...

Eskişehir, Karabük ve Kırşehir'de pilot olarak başlayan "Aile Diş Hekimliği" uygulaması hızla diğer illere yayılmaya devam ediliyor. Gelecek yıl 20 ilde hayata geçirilmesi beklenen aile diş hekimliği ile günlerce randevu için beklemenize gerek kalmayacak. Dişçinizi öğrenmek artık bir tık uzakta. Tek tıkla hemen diş randevunuzu alabileceksiniz. Sağlık Bakanlığı müjdeli haberi verdi.

SAĞLIK BAKANLIĞINDAN AİLE DİŞ HEKİMLİĞİ MÜJDESİ

Sağlık Bakanlığı 2022 yılında hayata geçirdiği "Aile Diş Hekimliği" uygulamasını yaygınlaştırmaya devam ediyor. Eskişehir, Karabük ve Kırşehir'de pilot olarak başlayan uygulamayla, 42 Aile Diş Hekimliği biriminde yaklaşık 10 bin çocuğa ulaşmış durumda.

Çocukların ağız ve diş sorunları için yapılan uygluama ile birlikte tedavi yöntemleri hızlanacak. Düzenli takip ve kontrolünün sağlandığı bir sistem olan Aile Diş Hekimliği uygulaması, 2024 yılında 20 ilde aktif olarak kullanılmaya başlanacak. Uygulamanın, 2028 yılının sonuna kadar tüm nüfusu kapsayacak şekilde kademeli olarak 81 ilde hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Yeni sistem ile birlikte ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin yanı sıra özellikle çocuklar için önem taşıyan "koruyucu ağız ve diş sağlığı" çalışmaları da yapılacak. Uygulamalarla ilgili bilgilendirilen ailelerin, ağız ve diş sağlığı farkındalık eğitimlerine katılımları sağlandı. Muayenesi tamamlanan çocuklar düzenli aralıklarla kontrol edildi.

RANDEVULAR NEREDEN VE NASIL ALINACAK?

Uygulamanın, Türkiye genelinde yaygınlaştırılması için altyapı çalışmalarının tamamlanması sonrasında randevular, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden alınabilecek.

Aileler, 0-12 yaş arası çocukların tüm ağız ve diş sağlığı tarama sonuçları ve takip randevularını, e-Nabız üzerinden görüntüleyebilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.