KURTULMUŞ VE KAYA'NIN ÇEYREK YÜZYILLIK YOL ARKADAŞLIĞI

Siyaset 12.11.2023 - 11:50, Güncelleme: 12.11.2023 - 11:50
 

KURTULMUŞ VE KAYA'NIN ÇEYREK YÜZYILLIK YOL ARKADAŞLIĞI

KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak
Saadet Partisi Genel Başkanı olmasına rağmen partinin önde gelen isimlerinin sürekli çalışma alanını daraltmak ve etrafındaki çalışma kadrosunu küçültmek istemeleri sonucunda SP ile yollarını ayıran Prof. Dr. Numan Kurtulmuş yeni bir siyasi harekete başlatmıştı.. Numan Kurtulmuş  başlattığı Medeniyet Siyaseti Hareketi'nin çalışmaları sonucunda 1 Kasım 2010 tarihinde HAS Partiyi kurdu ve ilk kurucu genel başkanı oldu.. Saadet Partisinin Gebze İlçe Başkanı olan Recep Kaya’da dava ve gönül bağı ile bağlı olduğu Numan Kurtulmuş’u kurduğu HAS Parti’de yalnız bırakmadı ve HAS Parti Gebze kurucu ilçe başkanı oldu.. HAS Partinin partileşmesi ve seçim başarısı kazanmasında karşılarına çıkarılan zorlukların, hedefe varmalarında geç kalınacağı düşüncesinin partide hakim olmaya başlaması üzerine siyaset arkadaşları ile durumu değerlendiren Kurtulmuş, Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın davet üzerine HAS Parti'nin kendini feshetmesi ve Ak Partiye katılım kararı aldı.. Numan Kurtulmuş bu kararın ardından çok sayıda partiliyle birlikte 22 Eylül 2012 günü İstanbul'da düzenlenen tören ile AK Parti'ye katıldı. İşte o gün AkPartiye katılanlar arasında HAS Parti Gebze ilçe başkanı Recep Kaya ile birlikte Ahmet Köse'de vardı.. Evet Numan Kurtulmuş ile Recep Kaya arasında 2000 yılında Saadet Partisinde oluşan dava ve gönül bağı, HAS Partiden sonra şimdi de Ak Partide devam ediyor.. Hani diyorlar ya "siyaset ekip işidir" diye.. İşte aynen böyle.. Peki biz bugün bu haberi niye yaptık? Recep Kaya dün akşam Ak Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Meclis İdari Amiri Hasan Turan’ın kızının düğününe katıldı ve o düğünde TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ile çekilen bir fotoğraf karesini paylaştı.. İşte o fotoğraf karesinde ki iki siyaset yol arkadaşının birbirlerine bakışlarındaki samimiyet ve güven bizi aldı ve o yol arkadaşlığının ilk kilometrelerine götürdü de ondan yaptık bu haberi..
KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak

Saadet Partisi Genel Başkanı olmasına rağmen partinin önde gelen isimlerinin sürekli çalışma alanını daraltmak ve etrafındaki çalışma kadrosunu küçültmek istemeleri sonucunda SP ile yollarını ayıran Prof. Dr. Numan Kurtulmuş yeni bir siyasi harekete başlatmıştı..

Numan Kurtulmuş  başlattığı Medeniyet Siyaseti Hareketi'nin çalışmaları sonucunda 1 Kasım 2010 tarihinde HAS Partiyi kurdu ve ilk kurucu genel başkanı oldu..

Saadet Partisinin Gebze İlçe Başkanı olan Recep Kaya’da dava ve gönül bağı ile bağlı olduğu Numan Kurtulmuş’u kurduğu HAS Parti’de yalnız bırakmadı ve HAS Parti Gebze kurucu ilçe başkanı oldu..

HAS Partinin partileşmesi ve seçim başarısı kazanmasında karşılarına çıkarılan zorlukların, hedefe varmalarında geç kalınacağı düşüncesinin partide hakim olmaya başlaması üzerine siyaset arkadaşları ile durumu değerlendiren Kurtulmuş, Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın davet üzerine HAS Parti'nin kendini feshetmesi ve Ak Partiye katılım kararı aldı..

Numan Kurtulmuş bu kararın ardından çok sayıda partiliyle birlikte 22 Eylül 2012 günü İstanbul'da düzenlenen tören ile AK Parti'ye katıldı. İşte o gün AkPartiye katılanlar arasında HAS Parti Gebze ilçe başkanı Recep Kaya ile birlikte Ahmet Köse'de vardı..

Evet Numan Kurtulmuş ile Recep Kaya arasında 2000 yılında Saadet Partisinde oluşan dava ve gönül bağı, HAS Partiden sonra şimdi de Ak Partide devam ediyor..

Hani diyorlar ya "siyaset ekip işidir" diye..
İşte aynen böyle..

Peki biz bugün bu haberi niye yaptık?

Recep Kaya dün akşam Ak Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Meclis İdari Amiri Hasan Turan’ın kızının düğününe katıldı ve o düğünde TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ile çekilen bir fotoğraf karesini paylaştı..

İşte o fotoğraf karesinde ki iki siyaset yol arkadaşının birbirlerine bakışlarındaki samimiyet ve güven bizi aldı ve o yol arkadaşlığının ilk kilometrelerine götürdü de ondan yaptık bu haberi..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.