KOCAELİ'DE SANAYİYE 'KADIN ELİ' DEĞECEK

Ekonomi 11.11.2023 - 17:50, Güncelleme: 11.11.2023 - 17:59
 

KOCAELİ'DE SANAYİYE 'KADIN ELİ' DEĞECEK

KOCAELİ HABERİ
Kocaeli Sanayi Odası ve ENOSAD Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği, sanayideki nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak üzere, Dilovası İMES OSB Mükemmeliyet Merkezi ile işbirliği içinde çalışarak ortak bir proje başlattılar.. Mükemmeliyet Merkezi, bu proje kapsamında toplamda 55 kadına, CNC takım tezgahı operatörü olarak çalışmak üzere, ücretsiz eğitim olanağı sağlayacak.. Projenin tanıtımı için bugün Başiskele de bulunan Wellborn otelde kahvaltılı bir toplantı yapıldı. Gebze Bölgesinden de PİMTAŞ AR-GE müdürü Özlem Kozankurt beraberindeki Gebze Osman Yılmaz mahallesi Muhtarı Musa Uslu ve Yenikent mahallesi muhtarı Esengül Aktaş ile birlikte toplantıya katılım sağlayarak projeye katkıda bulundular. ENOSAD Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği bu konuda yaptığı açıklamada “En çok 15'er kişilik gruplar halinde toplam 4 aşamada yapılacak eğitimleri başarıyla tamamlayan kadınların, işe yerleştirilmesi konusunda bu aşamada otuza yakın talep oluştu. Görece yüksek ücretlerin ödendiği ve ağır yüklerin kaldırılmasını gerektirmeyen bu iş dalında dikkatleri, titizlikleri ve özenleriyle, kadınlarımızın son derece başarılı olacağına dair hiç bir şüphemiz yoktur.” İfadelerine yer verdi.. ENOSED ayrıca “Bu eğitimler şu içeriklerde olacaktır; Kalite kontrol ölçme teknikleri eğitimi 40 saat, Teknik resim 30 saat ve CNC torna ve freze 50 saat” bilgisini paylaştıktan sonra “Talepte bulunan firmaların tümünün özel kadın soyunma odaları mevcuttur ve iş yerlerinde halen en az dörtte bir oranında kadın personel çalışmaktadır. Eğitime gidiş gelişler için Gebze merkezden ücretsiz servis sağlanacaktır.” Açıklamasında da bulundu..
KOCAELİ HABERİ

Kocaeli Sanayi Odası ve ENOSAD Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği, sanayideki nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak üzere, Dilovası İMES OSB Mükemmeliyet Merkezi ile işbirliği içinde çalışarak ortak bir proje başlattılar..

Mükemmeliyet Merkezi, bu proje kapsamında toplamda 55 kadına, CNC takım tezgahı operatörü olarak çalışmak üzere, ücretsiz eğitim olanağı sağlayacak..

Projenin tanıtımı için bugün Başiskele de bulunan Wellborn otelde kahvaltılı bir toplantı yapıldı. Gebze Bölgesinden de PİMTAŞ AR-GE müdürü Özlem Kozankurt beraberindeki Gebze Osman Yılmaz mahallesi Muhtarı Musa Uslu ve Yenikent mahallesi muhtarı Esengül Aktaş ile birlikte toplantıya katılım sağlayarak projeye katkıda bulundular.

ENOSAD Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği bu konuda yaptığı açıklamada “En çok 15'er kişilik gruplar halinde toplam 4 aşamada yapılacak eğitimleri başarıyla tamamlayan kadınların, işe yerleştirilmesi konusunda bu aşamada otuza yakın talep oluştu. Görece yüksek ücretlerin ödendiği ve ağır yüklerin kaldırılmasını gerektirmeyen bu iş dalında dikkatleri, titizlikleri ve özenleriyle, kadınlarımızın son derece başarılı olacağına dair hiç bir şüphemiz yoktur.” İfadelerine yer verdi..

ENOSED ayrıca “Bu eğitimler şu içeriklerde olacaktır; Kalite kontrol ölçme teknikleri eğitimi 40 saat, Teknik resim 30 saat ve CNC torna ve freze 50 saat” bilgisini paylaştıktan sonra “Talepte bulunan firmaların tümünün özel kadın soyunma odaları mevcuttur ve iş yerlerinde halen en az dörtte bir oranında kadın personel çalışmaktadır. Eğitime gidiş gelişler için Gebze merkezden ücretsiz servis sağlanacaktır.” Açıklamasında da bulundu..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.