ADALET BAKANI TUNÇ'TAN AYM-YARGITAY KRİZİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Gündem 11.11.2023 - 12:16, Güncelleme: 11.11.2023 - 12:32
 

ADALET BAKANI TUNÇ'TAN AYM-YARGITAY KRİZİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA

KOCAELİ HABERİ
Yargıtay ile AYM arasındaki Can Atalay krizine ilişkin değerlendirme yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Yüksek mahkemeler arasında astlık üstlük ilişkisi yok" dedi. Tunç, sorunun yeni bir anayasa ile çözülebileceğini belirtti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ATGV Antalya Hakimevi'ndeki Yargı Teşkilatı Toplantısı'na katıldı. Yargıtay’ın AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasına ilişkin sessizliğini bozan Tunç, "Yüksek mahkemeler arasında astlık üstlük ilişkisi yok" dedi. Tunç, "Sorunun çözümü yeni bir anayasa yaparak çelişkileri ortadan kaldırmaktan geçiyor. Anayasa değişikliği olmadan sorun kalıcı olarak çözülemez. TBMM'de grubu bulunan partilerimizin, milletvekillerimizin artık bu sorun karşısında duyarlı olacaklarına yürekten inanıyorum. Bizim TBMM'de oturma eylemine değil, çalışma eylemine ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.
KOCAELİ HABERİ

Yargıtay ile AYM arasındaki Can Atalay krizine ilişkin değerlendirme yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Yüksek mahkemeler arasında astlık üstlük ilişkisi yok" dedi. Tunç, sorunun yeni bir anayasa ile çözülebileceğini belirtti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ATGV Antalya Hakimevi'ndeki Yargı Teşkilatı Toplantısı'na katıldı.

Yargıtay’ın AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasına ilişkin sessizliğini bozan Tunç, "Yüksek mahkemeler arasında astlık üstlük ilişkisi yok" dedi.

Tunç, "Sorunun çözümü yeni bir anayasa yaparak çelişkileri ortadan kaldırmaktan geçiyor. Anayasa değişikliği olmadan sorun kalıcı olarak çözülemez. TBMM'de grubu bulunan partilerimizin, milletvekillerimizin artık bu sorun karşısında duyarlı olacaklarına yürekten inanıyorum. Bizim TBMM'de oturma eylemine değil, çalışma eylemine ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.