GEBZE BÖLGESİNDE İKİ BAŞKAN RAHATLADI

Siyaset 13.09.2023 - 07:24, Güncelleme: 13.09.2023 - 07:24
 

GEBZE BÖLGESİNDE İKİ BAŞKAN RAHATLADI

KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak
İl ve ilçe belediye başkanları ile onların mensubu oldukları siyasi partilerin il ve ilçe başkanları arasındaki uyum, ahenk ve anlaşma hem kendileri hem de kentin geleceği açısından çok önemlidir.. Başkanlar arasında uyum, ahenk ve anlaşma varsa eğer hem kendileri rahat eder, hem partilerinde huzur olur hem de kent gelişir. Olmaması durumunda ise hem kendilerinin önü tıkanır, hem partilerinin hem de kentin.. Ak parti Darıca İlçe Başkanı Ufuk Acay ve Çayırova İlçe Başkanı Servet Günay, 2024 yerel seçimlerinin çok çok öncesinden yerel seçimde ilçelerinden belediye başkan adayı olacaklarını ilan etmişlerdi. Bu ilan ile birlikte de ilçe belediye başkanları Muzaffer Bıyık ve Bünyamin Çiftçi ile aralarında bir soğukluk oluşmuştu.. Tabi ki bu siyasetin doğasında vardı.Lakin bu soğukluk hem kendilerini, hem parti teşkilatlarını hem de kent siyasetini olumsuz yönde etkilemişti..   Derken Ufuk Acay ve Servet Günay 1 Eylül 2023 tarihinde ilçelerinden belediye başkan adayı olmak için ilçe başkanlığı görevlerinden istifa ettiler.. Ak parti Darıca'da, Ufuk Acay'ın yerine mevcut belediye başkanı Muzaffer Bıyık ile aralarında uyum, ahenk ve anlaşma olduğu bilinen Köksal Şakar ilçe başkanı olarak atandı.. Ak parti Çayırova'da, Servet Günay'ın yerine mevcut belediye başkanı Bünyamin Çitçi ile aralarında uyum, ahenk ve anlaşma olduğu bilinen kendi belediye meclis üyesi Erhan Sarıdede ilçe başkanı olarak atandı.. Bu atamalar ile birlikte Muzaffer Bıyık ile Bünyamin Çiftçi çok rahatladı. Çünkü hem önümüzdeki 7 ay içinde uyum ve ahenk içinde çalışacaklar hem de 2024 belediye başkan adayı belirlenme aşamasında, ilçe başkanları ile ilçe teşkilatlarının desteğini arkalarında hissedecekler.. Peki Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ile Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir için aynı rahatlık geçerli mi? Ak Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya ile Dilovası İlçe Başkanı İlhan Yıldırım önümüzdeki aylarda şapkadan tavşan çıkartabilirler mi Zira Ak Partinin, bir ilçe başkanını, kendi ilçelerinden belediye başkan adayı göstermesi için illaki ilçe başkanlığından istifa etmiş olması gerekmiyor ki; Ak parti Genel Merkezinden gelecek olan "Alooo hemen istifanı ver, ilçe belediye başkan adayımız sensin" telefonu yeterli..  Kaldı ki; ilçe başkanlığından istifa etmesler dahi, belediye başkan adayı belirlem sürecinde, takdir haklarını Büyükgöz ve Şayir'den yana kullanacaklarına dair bir güvenceleri yok..
KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak

İl ve ilçe belediye başkanları ile onların mensubu oldukları siyasi partilerin il ve ilçe başkanları arasındaki uyum, ahenk ve anlaşma hem kendileri hem de kentin geleceği açısından çok önemlidir..

Başkanlar arasında uyum, ahenk ve anlaşma varsa eğer hem kendileri rahat eder, hem partilerinde huzur olur hem de kent gelişir. Olmaması durumunda ise hem kendilerinin önü tıkanır, hem partilerinin hem de kentin..

Ak parti Darıca İlçe Başkanı Ufuk Acay ve Çayırova İlçe Başkanı Servet Günay, 2024 yerel seçimlerinin çok çok öncesinden yerel seçimde ilçelerinden belediye başkan adayı olacaklarını ilan etmişlerdi. Bu ilan ile birlikte de ilçe belediye başkanları Muzaffer Bıyık ve Bünyamin Çiftçi ile aralarında bir soğukluk oluşmuştu..

Tabi ki bu siyasetin doğasında vardı.Lakin bu soğukluk hem kendilerini, hem parti teşkilatlarını hem de kent siyasetini olumsuz yönde etkilemişti..  

Derken Ufuk Acay ve Servet Günay 1 Eylül 2023 tarihinde ilçelerinden belediye başkan adayı olmak için ilçe başkanlığı görevlerinden istifa ettiler..

Ak parti Darıca'da, Ufuk Acay'ın yerine mevcut belediye başkanı Muzaffer Bıyık ile aralarında uyum, ahenk ve anlaşma olduğu bilinen Köksal Şakar ilçe başkanı olarak atandı..

Ak parti Çayırova'da, Servet Günay'ın yerine mevcut belediye başkanı Bünyamin Çitçi ile aralarında uyum, ahenk ve anlaşma olduğu bilinen kendi belediye meclis üyesi Erhan Sarıdede ilçe başkanı olarak atandı..

Bu atamalar ile birlikte Muzaffer Bıyık ile Bünyamin Çiftçi çok rahatladı. Çünkü hem önümüzdeki 7 ay içinde uyum ve ahenk içinde çalışacaklar hem de 2024 belediye başkan adayı belirlenme aşamasında, ilçe başkanları ile ilçe teşkilatlarının desteğini arkalarında hissedecekler..

Peki Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ile Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir için aynı rahatlık geçerli mi?

Ak Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya ile Dilovası İlçe Başkanı İlhan Yıldırım önümüzdeki aylarda şapkadan tavşan çıkartabilirler mi

Zira Ak Partinin, bir ilçe başkanını, kendi ilçelerinden belediye başkan adayı göstermesi için illaki ilçe başkanlığından istifa etmiş olması gerekmiyor ki;

Ak parti Genel Merkezinden gelecek olan "Alooo hemen istifanı ver, ilçe belediye başkan adayımız sensin" telefonu yeterli.. 

Kaldı ki; ilçe başkanlığından istifa etmesler dahi, belediye başkan adayı belirlem sürecinde, takdir haklarını Büyükgöz ve Şayir'den yana kullanacaklarına dair bir güvenceleri yok..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Keban aykan
(13.09.2023 09:25 - #1005)
Gebze de Recep bey bel bsk yapicak potansiyel yok malesef kendisi bu konu da güçlü olsaydı çoktan istifa ederdi biliyorsunuz arka kısım da birileri zinnuru tutmak için mücadele veriyor lakin halk ve hizmet anlamın da işi çok zor kendisi veda turlarına başlamalı.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.