CHP'DEN İYİ PARTİ'YE 'YÜZDE 25' HATIRLATMASI

Siyaset 11.09.2023 - 18:10, Güncelleme: 11.09.2023 - 18:10
 

CHP'DEN İYİ PARTİ'YE 'YÜZDE 25' HATIRLATMASI

KOCAELİ HABERİ
Faik Öztrak'tan İYİ Parti'ye: Belediye seçimleri yüzde 25'le de alınabiliyor CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İYİ Parti ve ittifak tartışmalarına yönelik, “Belediye seçimleri tek turlu seçimlerdir. Dolayısıyla belediye seçimlerini bundan önceki örneklerini gördüğümüz gibi yüzde 25 ile alındığı seçimlerin olduğunu da unutmamak gerekir” değerlendirmesinde bulundu. İYİ PARTİ'YE 'YÜZDE 25' HATIRLATMASI Basın toplantısının son bölümünde soru-cevap bölümüne geçildi. Öztrak, İYİ Parti'nin seçime ayrı gireceğini bildirmesinin ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da "Kazanmak için ittifak şart" dediğinin hatırlatılmasıyla birlikte "Yeni bir yol açılabilir mi? Yoksa tamamen ipler koptu mu?" şeklinde gelen soru üzerine şöyle dedi: "Geçen hafta durduğumuz yeri söyledim. Şehirlerde yapılacak işbirliklerine kapalı olmadığımızı da ifade ettim. Bizim dışımızdaki bir parti 'Ben kendi adaylarımı göstereceğim' diyorsa bize de ona 'yolunuz açık olsun' demek düşer. Bu arada şunu söyleyeyim. Belediye seçimleri tek turlu seçimlerdir. Belediye seçimlerinin bundan önce örneklerini gördüğünüz gibi yüzde 25'le alındığını da unutmamak gerekir."
KOCAELİ HABERİ

Faik Öztrak'tan İYİ Parti'ye: Belediye seçimleri yüzde 25'le de alınabiliyor

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İYİ Parti ve ittifak tartışmalarına yönelik, “Belediye seçimleri tek turlu seçimlerdir. Dolayısıyla belediye seçimlerini bundan önceki örneklerini gördüğümüz gibi yüzde 25 ile alındığı seçimlerin olduğunu da unutmamak gerekir” değerlendirmesinde bulundu.

İYİ PARTİ'YE 'YÜZDE 25' HATIRLATMASI

Basın toplantısının son bölümünde soru-cevap bölümüne geçildi. Öztrak, İYİ Parti'nin seçime ayrı gireceğini bildirmesinin ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da "Kazanmak için ittifak şart" dediğinin hatırlatılmasıyla birlikte "Yeni bir yol açılabilir mi? Yoksa tamamen ipler koptu mu?" şeklinde gelen soru üzerine şöyle dedi:

"Geçen hafta durduğumuz yeri söyledim. Şehirlerde yapılacak işbirliklerine kapalı olmadığımızı da ifade ettim. Bizim dışımızdaki bir parti 'Ben kendi adaylarımı göstereceğim' diyorsa bize de ona 'yolunuz açık olsun' demek düşer. Bu arada şunu söyleyeyim. Belediye seçimleri tek turlu seçimlerdir. Belediye seçimlerinin bundan önce örneklerini gördüğünüz gibi yüzde 25'le alındığını da unutmamak gerekir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.