TSK'yi hedef alan Tanrıkulu için CHP'den ilk açıklama

Siyaset 09.09.2023 - 23:27, Güncelleme: 09.09.2023 - 23:27
 

TSK'yi hedef alan Tanrıkulu için CHP'den ilk açıklama

KOCAELİ HABERİ
CHP Milletvekili Tanrıkulu'nun TSK'ye yönelik sözlerine dair açıklamada bulunan CHP Sözcüsü Öztrak, "Bu konu yetkili organlarımızda görüşülecektir" dedi. CHP, Türk Silahlı Kuvvetlerine'ne (TSK) yönelik sözlerinin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında soruşturma başlatılan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'ya dair açıklamada bulundu. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Tanrıkulu'nun "TSK değil mi 12 Eylül'de darbe yapan? Bu ordu değil mi 15 Temmuz'da darbe girişimi yapan, köyleri yakan... TSK 15 köylüyü helikopterden attı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de bunu doğruladı" sözlerine ilişkin açıklama yaptı. Konuya ilişkin sosyal medya üzerinden açıklama yapan Öztrak, "Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, milletimizin gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetleri'ni töhmet altında bırakan ifadeleri kabul edilemez. Bu konu yetkili organlarımızda görüşülecektir" dedi.
KOCAELİ HABERİ

CHP Milletvekili Tanrıkulu'nun TSK'ye yönelik sözlerine dair açıklamada bulunan CHP Sözcüsü Öztrak, "Bu konu yetkili organlarımızda görüşülecektir" dedi.

CHP, Türk Silahlı Kuvvetlerine'ne (TSK) yönelik sözlerinin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında soruşturma başlatılan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'ya dair açıklamada bulundu.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Tanrıkulu'nun "TSK değil mi 12 Eylül'de darbe yapan? Bu ordu değil mi 15 Temmuz'da darbe girişimi yapan, köyleri yakan... TSK 15 köylüyü helikopterden attı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de bunu doğruladı" sözlerine ilişkin açıklama yaptı.

Konuya ilişkin sosyal medya üzerinden açıklama yapan Öztrak, "Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, milletimizin gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetleri'ni töhmet altında bırakan ifadeleri kabul edilemez. Bu konu yetkili organlarımızda görüşülecektir" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.