AK PARTİ KARAMÜRSEL İLÇE BAŞKANI SAİT METE NİÇİN İSTİFA ETMEDİ?

Siyaset 02.09.2023 - 12:58, Güncelleme: 02.09.2023 - 13:38
 

AK PARTİ KARAMÜRSEL İLÇE BAŞKANI SAİT METE NİÇİN İSTİFA ETMEDİ?

KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak
2024 yerel seçimlerinde Ak Parti Karamürsel Belediye Başkanlığına aday adayı olmak isteğini daha öncesinden hem Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Dr. Şahin Talus hem de diğer ilçe başkanı arkadaşlarına söyleyen AK Parti İlçe Başkanı Sait Mete, aday adayı olmak için ilçe başkanlarının istifa etmesi gereken son tarih olan 1 Eylül 2023 akşamına kadar istifa etmedi.. Yani Ak Parti Karamürsel Belediye Başkanlığına aday adayı olma kararından vazgeçti.. Siyaset kulisleri Sait Mete'nin neden geri adım attığı sorusunun cevabını ararken, en çok konuşulan neden ise Sait Mete ile Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım'ın aralarının bozuk olması ve Ak Parti Kocaeli Milletvekilleri, İl Başkanı Dr. Şahin Talus ve Büyükşehir Belediye Başkanı  Tahir Büyükakın'dan beklediği desteği alamaması olarak görüldü.. Şöyle ki; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın'ın, kendi çocukluğunun geçtiği Karamürsel ve Ereğli'ye karşı tutkunluğu biliniyor.  Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ile Başkan Büyükakın arasındaki samimiyetin ileri derecede ki dostluk boyutu da biliniyor. Milletvekili adayı olamayan İsmail Yıldırım'ın bir dönem daha Karamürsel Belediye Başkanlığı yapmak istediği de biliniyor. Lakin İsmail Yıldırım, Karamürsel Belediye Başkanlığında dördüncü dönemini tamamladı ve bir dönem daha gösterilmesi oldukça zor gibi.. Bu durumda İsmail Yıldırım'ın Karamürsel Belediye Başkan adaylığı için tercih edeceği ismin arasının bozuk olduğu Sait Mete yerine kendi belediye başkan yardımcısı Mesut Çetinkaya olabileceği konuşuluyor..
KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak

2024 yerel seçimlerinde Ak Parti Karamürsel Belediye Başkanlığına aday adayı olmak isteğini daha öncesinden hem Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Dr. Şahin Talus hem de diğer ilçe başkanı arkadaşlarına söyleyen AK Parti İlçe Başkanı Sait Mete, aday adayı olmak için ilçe başkanlarının istifa etmesi gereken son tarih olan 1 Eylül 2023 akşamına kadar istifa etmedi..

Yani Ak Parti Karamürsel Belediye Başkanlığına aday adayı olma kararından vazgeçti..

Siyaset kulisleri Sait Mete'nin neden geri adım attığı sorusunun cevabını ararken, en çok konuşulan neden ise Sait Mete ile Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım'ın aralarının bozuk olması ve Ak Parti Kocaeli Milletvekilleri, İl Başkanı Dr. Şahin Talus ve Büyükşehir Belediye Başkanı  Tahir Büyükakın'dan beklediği desteği alamaması olarak görüldü..

Şöyle ki;
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın'ın, kendi çocukluğunun geçtiği Karamürsel ve Ereğli'ye karşı tutkunluğu biliniyor.  Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ile Başkan Büyükakın arasındaki samimiyetin ileri derecede ki dostluk boyutu da biliniyor. Milletvekili adayı olamayan İsmail Yıldırım'ın bir dönem daha Karamürsel Belediye Başkanlığı yapmak istediği de biliniyor.

Lakin İsmail Yıldırım, Karamürsel Belediye Başkanlığında dördüncü dönemini tamamladı ve bir dönem daha gösterilmesi oldukça zor gibi..

Bu durumda İsmail Yıldırım'ın Karamürsel Belediye Başkan adaylığı için tercih edeceği ismin arasının bozuk olduğu Sait Mete yerine kendi belediye başkan yardımcısı Mesut Çetinkaya olabileceği konuşuluyor..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.