AK PARTİ KOCAELİ'DE YENİ İLÇE BAŞKANLARI ATANACAK

Siyaset 01.09.2023 - 12:34, Güncelleme: 01.09.2023 - 12:34
 

AK PARTİ KOCAELİ'DE YENİ İLÇE BAŞKANLARI ATANACAK

KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak
AK Parti Kocaeli’de, 2024 yerel seçimlerinde belediye başkan adayı olmak isteyen ilçe baaşkanlarının istifa süreci bugün itibarı ile sona eriyor AK Parti Kocaeli’de İzmit İlçe Başkanı Muharrem Tutuş, Darıca İlçe Başkanı Ufuk Acay, Çayırova İlçe Başkanı Servet Günay, Kandıra İlçe Başkanı Erol Ölmez ve Gölcük İlçe Başkanı Çetin Seymen dün akşam itibari ile İl Başkanı Şahin Talus’a istifalarını sundular.. Aday adayı olmak için istifa edeceği konuşulan Karamürsel İlçe Başkanı Sait Mete'nin ise bugün kararını açıklaması bekleniyor.. YENİ İLÇE BAŞKANLARI NE ZAMAN ATANACAK? Ak Parti Koaceli İl Başkanı Şahin Talus önümüzdeki hafta itibari ile başkanları istifa eden Ak parti ilçe teşkilatlarına tek tek giderek, yönetim kurulu üyeleri ile bizzat kendisi bir toplantı gerçekleştirecek.. Yönetim Kurulu üyeleri içinde de 2024 yerel seçimlerinde Belediye Meclis üyesi olmak isteyen üyelerin istifalarını isteyecek olan Başkan Talus, görevde kalan yönetim kurulu üyelerinden kendi içlerinden bir başkan belirlemelerini veİl Başkanlığına bildirmelerini isteyecek.. İlçe Yönetiminin belirlediği yeni isim, İl Başkanlığı ve Genel Merkez Teşkilat Başkanlığınca uygun görüldüğünde de resmne ilçe başkanlığı onaylanacak. İlçe Yönetimi kendi içinde yeni ilçe başkanı konusunda anlaşmazlığa düştüğü takdirde İl Başkanlığınca, ilçe başkanı atanacak.. Bazı ilçelerde istifalar nedeni ile yönetim kurulu üyeleri karar yeter sayısı sınırları altına düştüğü takdirde, bu kez yönetim kurulu üyeleri dışında direk olarak Genel Merkez kararı ile yeni bir ilçe başkanı atanacak.. Başkan Talus'un önümüzdeki hafta başlatacağı bu yeni ilçe başkanı atama çalışmalarının  15 Eylül 2023 tarihine kadar sonuç vermesi planlanıyor..  
KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak

AK Parti Kocaeli’de, 2024 yerel seçimlerinde belediye başkan adayı olmak isteyen ilçe baaşkanlarının istifa süreci bugün itibarı ile sona eriyor

AK Parti Kocaeli’de İzmit İlçe Başkanı Muharrem Tutuş, Darıca İlçe Başkanı Ufuk Acay, Çayırova İlçe Başkanı Servet Günay, Kandıra İlçe Başkanı Erol Ölmez ve Gölcük İlçe Başkanı Çetin Seymen dün akşam itibari ile İl Başkanı Şahin Talus’a istifalarını sundular..

Aday adayı olmak için istifa edeceği konuşulan Karamürsel İlçe Başkanı Sait Mete'nin ise bugün kararını açıklaması bekleniyor..

YENİ İLÇE BAŞKANLARI NE ZAMAN ATANACAK?

Ak Parti Koaceli İl Başkanı Şahin Talus önümüzdeki hafta itibari ile başkanları istifa eden Ak parti ilçe teşkilatlarına tek tek giderek, yönetim kurulu üyeleri ile bizzat kendisi bir toplantı gerçekleştirecek..

Yönetim Kurulu üyeleri içinde de 2024 yerel seçimlerinde Belediye Meclis üyesi olmak isteyen üyelerin istifalarını isteyecek olan Başkan Talus, görevde kalan yönetim kurulu üyelerinden kendi içlerinden bir başkan belirlemelerini veİl Başkanlığına bildirmelerini isteyecek..

İlçe Yönetiminin belirlediği yeni isim, İl Başkanlığı ve Genel Merkez Teşkilat Başkanlığınca uygun görüldüğünde de resmne ilçe başkanlığı onaylanacak.

İlçe Yönetimi kendi içinde yeni ilçe başkanı konusunda anlaşmazlığa düştüğü takdirde İl Başkanlığınca, ilçe başkanı atanacak..

Bazı ilçelerde istifalar nedeni ile yönetim kurulu üyeleri karar yeter sayısı sınırları altına düştüğü takdirde, bu kez yönetim kurulu üyeleri dışında direk olarak Genel Merkez kararı ile yeni bir ilçe başkanı atanacak..

Başkan Talus'un önümüzdeki hafta başlatacağı bu yeni ilçe başkanı atama çalışmalarının  15 Eylül 2023 tarihine kadar sonuç vermesi planlanıyor..  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.