Habertürk yazarı Karaca isim verdi: Yüzde 80 cumhurbaşkanı adayı o olacak!

Siyaset 21.11.2021 - 23:14, Güncelleme: 21.11.2021 - 23:14
 

Habertürk yazarı Karaca isim verdi: Yüzde 80 cumhurbaşkanı adayı o olacak!

kocaelihaberi
Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 80 cumhurbaşkanı adayı olacağını ileri sürdü. Ekonomi başta olmak üzere birçok alanda yaşanan sorunlar, seçime daha iki yıl olmasına rağmen Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının kim olacağına dair tartışmaları gündemde tutuyor. Habertürk gazetesi yazarı Nihal Bengisu Karaca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 80 cumhurbaşkanı adayı olacağını ileri sürdü  . Kalan yüzde 20'lik pay için "Seçime daha çok var. Bazı dinamikler değişirse başka kişilerin önünü açmanın daha iyi olacağını düşünüp çekilebilir", "Hala tavşan kaç tazı tut stratejisi uyguluyor olabilir" şeklinde iki ihtimalin bulunduğunu söyleyen Karaca, Kılıçdaroğlu'nun helalleşme adımını çok değerli bulduğunu kaydetti.  Karaca, bu meselede tek belirleyici etkenin bir siyasi liderin barışma, helalleşme konusunda doğru adımları atmasına bağlı olmadığını belirterek şunları ifade etti: "Maalesef değil. Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olursa seçimi kaybettiklerinde çok ağır bedeller ödeyeceğini düşünen taraf seçim sathı mailinde Kılıçdaroğlu’na kimliği üzerinde vurmayı, hatta aynı kimliği taşıyan kitleleri provoke edip kriminalize etmeyi dahi kendilerine mubah görecektir. 'BU STRES VE SONUÇLARI 2022'YE KÖTÜCÜL BİR DAMGA VURULMASINA YETECEK KADAR GÜÇLÜ' Çünkü mevcut model kazananın her şeyi kazandığı, kaybedenin her şeyi kaybettiği bir model. Kaybetme olasılığı sadece hükümet üzerinde değil, hükümete yakınlığı oranında palazlanan, korunan ve bugün artık düpedüz ‘kartel rejimi’ halini almış devletin diğer unsurlarında da stres yaratıyor. Bu stres ve sonuçları 2023'e giden yolda 2022'ye kötücül bir damga vurulmasına yetecek kadar güçlü. 'DOĞRU OLAN HİÇBİR ŞEY YOK Kİ, BEDELİ ÖDENMEMİŞ OLSUN' İdealist tarafım, karanlık tablolar çizmek demokrasi namına ülkenin elinde kalmış az şeyden en önemlisi olan sandığın, seçimlerin değerini tahfif eder, insanları korkuya sevk etmek özgür irade üzerine ipotek koymaktır, diyor. Potansiyel ve müstakbel tehlikelerden bahsetmenin ekonomi demokrasi ve hukuk krizlerinden yılmış insanlar tarafından 'Mevcut duruma razı olun, uzlaşın, taviz verin aksi takdirde daha kötüsü olur' diye duyulma riski var çünkü ve böyle duyulmayı asla istemem. Kaldı ki, zaten doğru olan hiçbir şey yok ki, bedeli ödenmemiş olsun. 'GÜÇ GÜÇTÜRVE ZOR KULLANMAK TEK ÇARE İSE KULLANILIR' Realist tarafım ise 'Kontrolsüz güç güç değildir’ dendiğinde 'Güç güçtür ve zor kullanmak tek çare ise kullanılır' diye cevap verecek noktaya gelmiş, çünkü zaman içinde yaşanan hadiseler yüzünden kendi değerleriyle kurduğu ilişki bozulmuş ve muhalefete bakış açısı fena halde çarpıklaşmış, daha bir iki hafta önce baş yazarına CHP’nin kapatılmasından sürgünlerden 150’liklerden bahsettirmiş olan bir iktidar ve rejim blokunun sağduyusuna fazla güvenildiğini söylüyor."
kocaelihaberi

Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 80 cumhurbaşkanı adayı olacağını ileri sürdü.

Ekonomi başta olmak üzere birçok alanda yaşanan sorunlar, seçime daha iki yıl olmasına rağmen Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının kim olacağına dair tartışmaları gündemde tutuyor.

Habertürk gazetesi yazarı Nihal Bengisu Karaca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 80 cumhurbaşkanı adayı olacağını ileri sürdü  .

Kalan yüzde 20'lik pay için "Seçime daha çok var. Bazı dinamikler değişirse başka kişilerin önünü açmanın daha iyi olacağını düşünüp çekilebilir", "Hala tavşan kaç tazı tut stratejisi uyguluyor olabilir" şeklinde iki ihtimalin bulunduğunu söyleyen Karaca, Kılıçdaroğlu'nun helalleşme adımını çok değerli bulduğunu kaydetti. 

Karaca, bu meselede tek belirleyici etkenin bir siyasi liderin barışma, helalleşme konusunda doğru adımları atmasına bağlı olmadığını belirterek şunları ifade etti:

"Maalesef değil. Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olursa seçimi kaybettiklerinde çok ağır bedeller ödeyeceğini düşünen taraf seçim sathı mailinde Kılıçdaroğlu’na kimliği üzerinde vurmayı, hatta aynı kimliği taşıyan kitleleri provoke edip kriminalize etmeyi dahi kendilerine mubah görecektir.

'BU STRES VE SONUÇLARI 2022'YE KÖTÜCÜL BİR DAMGA VURULMASINA YETECEK KADAR GÜÇLÜ'

Çünkü mevcut model kazananın her şeyi kazandığı, kaybedenin her şeyi kaybettiği bir model. Kaybetme olasılığı sadece hükümet üzerinde değil, hükümete yakınlığı oranında palazlanan, korunan ve bugün artık düpedüz ‘kartel rejimi’ halini almış devletin diğer unsurlarında da stres yaratıyor. Bu stres ve sonuçları 2023'e giden yolda 2022'ye kötücül bir damga vurulmasına yetecek kadar güçlü.

'DOĞRU OLAN HİÇBİR ŞEY YOK Kİ, BEDELİ ÖDENMEMİŞ OLSUN'

İdealist tarafım, karanlık tablolar çizmek demokrasi namına ülkenin elinde kalmış az şeyden en önemlisi olan sandığın, seçimlerin değerini tahfif eder, insanları korkuya sevk etmek özgür irade üzerine ipotek koymaktır, diyor. Potansiyel ve müstakbel tehlikelerden bahsetmenin ekonomi demokrasi ve hukuk krizlerinden yılmış insanlar tarafından 'Mevcut duruma razı olun, uzlaşın, taviz verin aksi takdirde daha kötüsü olur' diye duyulma riski var çünkü ve böyle duyulmayı asla istemem. Kaldı ki, zaten doğru olan hiçbir şey yok ki, bedeli ödenmemiş olsun.

'GÜÇ GÜÇTÜRVE ZOR KULLANMAK TEK ÇARE İSE KULLANILIR'

Realist tarafım ise 'Kontrolsüz güç güç değildir’ dendiğinde 'Güç güçtür ve zor kullanmak tek çare ise kullanılır' diye cevap verecek noktaya gelmiş, çünkü zaman içinde yaşanan hadiseler yüzünden kendi değerleriyle kurduğu ilişki bozulmuş ve muhalefete bakış açısı fena halde çarpıklaşmış, daha bir iki hafta önce baş yazarına CHP’nin kapatılmasından sürgünlerden 150’liklerden bahsettirmiş olan bir iktidar ve rejim blokunun sağduyusuna fazla güvenildiğini söylüyor."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.