EYT'liler için Bakan Bilgin'den açıklama geldi..

Güncel 13.11.2021 - 09:58, Güncelleme: 13.11.2021 - 09:58
 

EYT'liler için Bakan Bilgin'den açıklama geldi..

kocaelihaberi
EYT'liler için Bakan Bilgin'den açıklama: Mümkün değil! CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in emeklilikte yaşa takılanların (EYT) taleplerini içeren soru önergesine yanıt veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, belirli bir yaşa ulaşmadan emekli olmalarının mümkün olunamayacağını açıkladı. BAKAN BİLGİN YANITLADI Gürer’in önergesine yanıt veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, mevcut düzenlemeye göre, sigortalıların emekliliğe hak kazanabilmeleri için; "Belli bir yaşa ulaşma, belli bir süre prim ödeme, belli bir süre sigortalı olma ve Bakanlığımızdan yazılı istekte bulunma koşullarının birlikte yerine getirilmesi" gerektiğini açıkladı. Bakan Bilgin, söz konusu koşullardan herhangi biriin eksik olması halinde, sigortalıya aylık bağlanmasına imkân bulunmadığını belirti.
kocaelihaberi

EYT'liler için Bakan Bilgin'den açıklama: Mümkün değil!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in emeklilikte yaşa takılanların (EYT) taleplerini içeren soru önergesine yanıt veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, belirli bir yaşa ulaşmadan emekli olmalarının mümkün olunamayacağını açıkladı.

BAKAN BİLGİN YANITLADI

Gürer’in önergesine yanıt veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, mevcut düzenlemeye göre, sigortalıların emekliliğe hak kazanabilmeleri için; "Belli bir yaşa ulaşma, belli bir süre prim ödeme, belli bir süre sigortalı olma ve Bakanlığımızdan yazılı istekte bulunma koşullarının birlikte yerine getirilmesi" gerektiğini açıkladı.

Bakan Bilgin, söz konusu koşullardan herhangi biriin eksik olması halinde, sigortalıya aylık bağlanmasına imkân bulunmadığını belirti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.