ALİ BABACAN'DAN VALİ VE KAYMAKAMLARA İNCEDEN İNCE UYARI!

Siyaset 08.11.2021 - 14:52, Güncelleme: 08.11.2021 - 14:52
 

ALİ BABACAN'DAN VALİ VE KAYMAKAMLARA İNCEDEN İNCE UYARI!

kocaelihaberi
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programında gündemi değerlendirdi. Babacan şu ifadeleri kullandı: ‘Valiler, kaymakamlar partili gibi çalışmaya başladı’ “Son yıllarda artan oranda valiler, kaymakamlar, devletin bütün organları artık partili gibi çalışmaya başladı. Çoğu bölgede böyle. Belki hâlâ devletin onurunu koruyan, devletin her partiden insanların devleti olduğuna inanan mutlaka mülkî idare amirlerimiz vardır. Ama genel anlamda hükûmetin bu konuda baskısı oluyor. Bazı valiler ve kaymakamlar da işgüzarlık yapabiliyor. ‘Cumhurbaşkanı’na veya hükûmete yakın olursam yarın o kadar güzel illere atanabilirim’ gibi karşılıklı ilişki olabiliyor. Valinin, kaymakamın partisi olmaz.” ‘Seçimi mutlaka açık farkla kazanmak lazım’ “Mülkî idare amirleri üzerinden ya da devletin farklı imkanlarını kullanarak küçük farklar kapatılabiliyor. Hileler, oyunlar olabiliyor. Seçimi mutlaka açık farkla kazanmak lazım. Küçük farklar olursa her türlü oyunu ve hileyi yapıp o farkı kapatıcı girişimler yapılabilir. Sandıkları iyi korumak lazım.”
kocaelihaberi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programında gündemi değerlendirdi. Babacan şu ifadeleri kullandı:

‘Valiler, kaymakamlar partili gibi çalışmaya başladı’

“Son yıllarda artan oranda valiler, kaymakamlar, devletin bütün organları artık partili gibi çalışmaya başladı. Çoğu bölgede böyle. Belki hâlâ devletin onurunu koruyan, devletin her partiden insanların devleti olduğuna inanan mutlaka mülkî idare amirlerimiz vardır. Ama genel anlamda hükûmetin bu konuda baskısı oluyor. Bazı valiler ve kaymakamlar da işgüzarlık yapabiliyor. ‘Cumhurbaşkanı’na veya hükûmete yakın olursam yarın o kadar güzel illere atanabilirim’ gibi karşılıklı ilişki olabiliyor. Valinin, kaymakamın partisi olmaz.”

‘Seçimi mutlaka açık farkla kazanmak lazım’

“Mülkî idare amirleri üzerinden ya da devletin farklı imkanlarını kullanarak küçük farklar kapatılabiliyor. Hileler, oyunlar olabiliyor. Seçimi mutlaka açık farkla kazanmak lazım. Küçük farklar olursa her türlü oyunu ve hileyi yapıp o farkı kapatıcı girişimler yapılabilir. Sandıkları iyi korumak lazım.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.