İlber Ortaylı: ‘Atatürk olmasa İstanbul’u turist gezisinde görürdük’

Gündem 29.08.2021 - 10:40, Güncelleme: 29.08.2021 - 10:40
 

İlber Ortaylı: ‘Atatürk olmasa İstanbul’u turist gezisinde görürdük’

GÜNDEM
Ünlü tarihçimiz Prof. Dr. İlber Ortaylı, Sözcü gazetesinden gazeteci Ruhat Mengü'ye verdiği röportajda ‘Atatürk olmasa İstanbul’u turist gezisinde görürdük’  dedi.. Tarihçi İlber Ortaylı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda bu mesajı verdi. Ortaylı, “Atatürk Başkomutan olmasa, 30 Ağustos Zaferi ve Sakarya Savaşı olmasa bugünkü Türkiye olmazdı” dedi ve şu çağrıyı yaptı: Milli bayramlarımız neden önemsizleştiriliyor diye sormayın, kendiniz toparlanın. Hak ettiği gibi kutlayın. EĞER ATATÜRK OLMASAYDI! -Atatürk olmasaydı bugün Türkiye nerede olurdu? -Hiçbir yerde olmazdı. Muhtemelen bazı yerlerimiz yine kurtulurdu ama bugünkü Türkiye olmazdı. Atatürk olmasa Kurtuluş Savaşı kadroları bile hazırlayamazdı bugünkü Türkiye'yi. Çünkü orada en ileriyi gören ve bir tabirle en çılgını tek başına oydu. O Türkiye Mareşali'dir hakikaten. O orada olmasa bu iş başka türlü olurdu, bilmiyorum öyle bir Türkiye'yi sever miydik… Orta Anadolu'nun ortasında kalırdık, Ege filan hak getire, Trakya yok… İstanbul'da milletlerarası bir komisyon olurdu ve İstanbul'u turist rehberinde görürdün ancak. “İngilizler gelir, gazete çıkarır, biz de yazardık” diyen de var. Atatürk Başkomutan olmasa, 30 Ağustos Zaferi ve Sakarya Savaşı olmasa İstanbul'u ancak turist gezisinde görürdük. Anadolu'nun bir yerine tıkışıp kalırdık.    
GÜNDEM

Ünlü tarihçimiz Prof. Dr. İlber Ortaylı, Sözcü gazetesinden gazeteci Ruhat Mengü'ye verdiği röportajda ‘Atatürk olmasa İstanbul’u turist gezisinde görürdük’  dedi..

Tarihçi İlber Ortaylı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda bu mesajı verdi. Ortaylı, “Atatürk Başkomutan olmasa, 30 Ağustos Zaferi ve Sakarya Savaşı olmasa bugünkü Türkiye olmazdı” dedi ve şu çağrıyı yaptı: Milli bayramlarımız neden önemsizleştiriliyor diye sormayın, kendiniz toparlanın. Hak ettiği gibi kutlayın.

EĞER ATATÜRK OLMASAYDI!

-Atatürk olmasaydı bugün Türkiye nerede olurdu?
-Hiçbir yerde olmazdı. Muhtemelen bazı yerlerimiz yine kurtulurdu ama bugünkü Türkiye olmazdı. Atatürk olmasa Kurtuluş Savaşı kadroları bile hazırlayamazdı bugünkü Türkiye'yi. Çünkü orada en ileriyi gören ve bir tabirle en çılgını tek başına oydu. O Türkiye Mareşali'dir hakikaten. O orada olmasa bu iş başka türlü olurdu, bilmiyorum öyle bir Türkiye'yi sever miydik… Orta Anadolu'nun ortasında kalırdık, Ege filan hak getire, Trakya yok… İstanbul'da milletlerarası bir komisyon olurdu ve İstanbul'u turist rehberinde görürdün ancak. “İngilizler gelir, gazete çıkarır, biz de yazardık” diyen de var. Atatürk Başkomutan olmasa, 30 Ağustos Zaferi ve Sakarya Savaşı olmasa İstanbul'u ancak turist gezisinde görürdük. Anadolu'nun bir yerine tıkışıp kalırdık.  
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.