HÜRRİYET İŞTEN ATTIĞI İŞÇİLERİN AİLELERİ İLE DE HELALLEŞECEK Mİ?

Güncel 19.11.2021 - 09:49, Güncelleme: 19.11.2021 - 09:49
 

HÜRRİYET İŞTEN ATTIĞI İŞÇİLERİN AİLELERİ İLE DE HELALLEŞECEK Mİ?

KOCAELİ HABERİ
Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy , CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ”Benim liderliğini yaptığım partinin de geçmişte yarattığı derin yaralar vardır. Ben bu yaraların kapanması için helallik isteme, helalleşme yolculuğuna çıkıyorum” açıklaması üzerine İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in de bu kervana katılarak bazı muhafazakar STK’lar ile yaptığı helalleşme ziyareti ile ilgili açıklamada bulundu . Ersoy açıklamasında “Sayın Fatma Kaplan Hürriyet, bütün suçları muhafazakar bir parti döneminde işe girmek olan, sürülen ,dövülen , işinden atılan ve aç bırakılan yüzlerce işçilerin ailelerini de ziyaret ederek helalleşecek mi? sorusunu sordu . Açıklamalarını sürdüren Başkan Ersoy şu ifadelere yer verdi; "Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’nun geçmişte partilerinin yarattığı bazı derin yaraları açıklayarak telafi etme girişimlerini önemli bulduğunu belirterek, umut ediyoruz ki Türkiye’de bir çok kesim üzerinde büyük travmalara neden olan başta , 28 Şubat süreci, başörtüsü zulmü , darbeler gibi mağduriyetler bir daha yaşanmayacak. Muhalefetin mağdur kesimlerle helalleşme düşüncesi ancak yaptıklarından pişmanlık duyuyorsa samimi olarak nitelendirilebilir. Ancak Sayın Kılıçdaroğlu’nun helalleşeceği kişileri açıkladığı konuşmasında; seçimlerde CHP’nin kazandığı belediyelerde işten atılmayacak dediği, şeref ve namus sözü verdiği işçilerin olmamaları bu açıklamalarına şüphe ile bakmamıza sebep oluyor . Bugün ülke genelinde CHP’ yönetiminde olan bir çok belediyede 10 bine yakın işçi işten çıkartılarak aileleri ile birlikte açlığa mahkum edilmiştir. Henüz bu işçilerden özür dilemeden ve onlarla helalleşmeden yirmi, otuz yıl önce yaşanmış olaylar için helallik istemesinin hiç bir inandırıcığı yoktur. İzmit Belediye Başkanının da aynı düşünce ile toplumda muhafazakar olarak adlandırılan bazı STK’ları ziyaret etmesinin tamamen takiyye olduğunu ve önümüzdeki seçim içim muhafazakar tabana gönderilen bir mesaj niteliği taşıdığı artık herkesim tarafından çok net bilinmektedir. Sayın başkana tavsiyemiz ise mağdur ettiği yüzlerce işçi ve ailelerini ziyaret ederek onların mağduriyetlerini gidererek bu işçilerle helalleşmesi. Aksi takdirde Kamuoyu ve Kocaeli̇ işçisinin size olan inançsızlığı devam edecektir.."
KOCAELİ HABERİ

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy , CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ”Benim liderliğini yaptığım partinin de geçmişte yarattığı derin yaralar vardır. Ben bu yaraların kapanması için helallik isteme, helalleşme yolculuğuna çıkıyorum” açıklaması üzerine İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in de bu kervana katılarak bazı muhafazakar STK’lar ile yaptığı helalleşme ziyareti ile ilgili açıklamada bulundu .

Ersoy açıklamasında “Sayın Fatma Kaplan Hürriyet, bütün suçları muhafazakar bir parti döneminde işe girmek olan, sürülen ,dövülen , işinden atılan ve aç bırakılan yüzlerce işçilerin ailelerini de ziyaret ederek helalleşecek mi? sorusunu sordu .

Açıklamalarını sürdüren Başkan Ersoy şu ifadelere yer verdi;

"Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’nun geçmişte partilerinin yarattığı bazı derin yaraları açıklayarak telafi etme girişimlerini önemli bulduğunu belirterek, umut ediyoruz ki Türkiye’de bir çok kesim üzerinde büyük travmalara neden olan başta , 28 Şubat süreci, başörtüsü zulmü , darbeler gibi mağduriyetler bir daha yaşanmayacak. Muhalefetin mağdur kesimlerle helalleşme düşüncesi ancak yaptıklarından pişmanlık duyuyorsa samimi olarak nitelendirilebilir. Ancak Sayın Kılıçdaroğlu’nun helalleşeceği kişileri açıkladığı konuşmasında; seçimlerde CHP’nin kazandığı belediyelerde işten atılmayacak dediği, şeref ve namus sözü verdiği işçilerin olmamaları bu açıklamalarına şüphe ile bakmamıza sebep oluyor . Bugün ülke genelinde CHP’ yönetiminde olan bir çok belediyede 10 bine yakın işçi işten çıkartılarak aileleri ile birlikte açlığa mahkum edilmiştir. Henüz bu işçilerden özür dilemeden ve onlarla helalleşmeden yirmi, otuz yıl önce yaşanmış olaylar için helallik istemesinin hiç bir inandırıcığı yoktur. İzmit Belediye Başkanının da aynı düşünce ile toplumda muhafazakar olarak adlandırılan bazı STK’ları ziyaret etmesinin tamamen takiyye olduğunu ve önümüzdeki seçim içim muhafazakar tabana gönderilen bir mesaj niteliği taşıdığı artık herkesim tarafından çok net bilinmektedir. Sayın başkana tavsiyemiz ise mağdur ettiği yüzlerce işçi ve ailelerini ziyaret ederek onların mağduriyetlerini gidererek bu işçilerle helalleşmesi. Aksi takdirde Kamuoyu ve Kocaeli̇ işçisinin size olan inançsızlığı devam edecektir.."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.