HAMZA ŞAYİR'E ÖNEMLİ GÖREV BEKLENTİSİ!?

Siyaset 10.05.2024 - 07:44, Güncelleme: 10.05.2024 - 08:21
 

HAMZA ŞAYİR'E ÖNEMLİ GÖREV BEKLENTİSİ!?

KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak
Ak Parti, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Karamürsel'de üç dönem kuralı gereğince mevcut başkan İsmail Yıldırım'ı tekrar aday göstermezken, onun desteği ile belediye başkan yardımcısı Mesut Çetinkaya'yı aday göstermişti. Lakin İsmail Yıldırım'ın da açık desteğine rağmen Karamürsel'de seçimi CHP kazanmıştı.. Kocaeli Büyükşehir Belediye başkanlığına tekrar  seçilen Tahir Büyükakın seçimden sonra yaptığı görevlendirmede Karamürsel eski belediye başkanı İsmail Yıldırım'ı, Büyükşehir Belediye Başkan danışmanlığı görevine getirdi.. Ve yine  Tahir Büyükakın ikinci dönemi için iki KBB Başkan vekili atamayı tercih etti. Gebze Bölgesi için KBB Başkan vekili seçtiği Hasan Soba'ya, Derince, Körfez, Dilovası, Gebze, Darıca ve Çayırova'yı bağlayan Başkan Büyükakın, İzmit Bölgesi için KBB Başkan vekili seçtiği Berna Abiş'e de Karamürsel, Gölcük, Başiskele, Kartepe, Kandıra ve İzmit'i bağladı.. Başkan Büyükakın'ın İzmit Bölgesi ve Gebze Bölgesi diye iki bölgeye ayırarak idare etmek istemesi ve bu yönde atamalar yapması sonrası siyaset kulislerinde gözler şimdi "Tahir Büyükakın, Gebze Bölgesinden sorumlu Başkanlık siyaset danışmanı olarak kimi atayacak" sorusunun cevabına çevrildi.. Zira Büyükşehir Belediye Başkan danışmanlığı görevine atanan Karamürsel eski belediye başkanı İsmail Yıldırım, Gebze Bölgesinde kalan ilçeleri hiç bilmez ve doğal olarak hiç bilmediği bu ilçeler hakkında fikir bile üretemezdi.. İşte tam da bu noktada, siyaset kulislerinde, Dilovası belediye başkanlığına tekrar aday gösterilmeyen Hamza Şayir'in ismi konuşulmaya başlandı. Konuşulanlara göre Hamza Şayir, avucun içi gibi bildiği ve hemen hemen herkesi tanıdığı Gebze Bölgesinden sorumlu Büyükşehir Belediye Başkan danışmanlığı görevi için en uygun isimmiş..  Evet siyaset kulislerinde beklenti bu yönde ve bakalım eski belediye başkanlarına önemli görevler vermeye devam eden Başkan Büyükakın, radikal bir karar daha vererek, Hamza Şayir'i de "Başkanlık Danuışmanlığı" görevine atayacak mı? 2014 seçimlerinde tekrar aday gösterilmeyen Dilovası Belediye başkanı Cemil Yaman'da, önce Ak Partili İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan'ın başkanlık danışmanlığı görevine atanmış ve bir yıl sonrasında da 2015 genel seçimlerin de Kocaeli milletvekili seçilmişti..
KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak

Ak Parti, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Karamürsel'de üç dönem kuralı gereğince mevcut başkan İsmail Yıldırım'ı tekrar aday göstermezken, onun desteği ile belediye başkan yardımcısı Mesut Çetinkaya'yı aday göstermişti. Lakin İsmail Yıldırım'ın da açık desteğine rağmen Karamürsel'de seçimi CHP kazanmıştı..

Kocaeli Büyükşehir Belediye başkanlığına tekrar  seçilen Tahir Büyükakın seçimden sonra yaptığı görevlendirmede Karamürsel eski belediye başkanı İsmail Yıldırım'ı, Büyükşehir Belediye Başkan danışmanlığı görevine getirdi..

Ve yine  Tahir Büyükakın ikinci dönemi için iki KBB Başkan vekili atamayı tercih etti. Gebze Bölgesi için KBB Başkan vekili seçtiği Hasan Soba'ya, Derince, Körfez, Dilovası, Gebze, Darıca ve Çayırova'yı bağlayan Başkan Büyükakın, İzmit Bölgesi için KBB Başkan vekili seçtiği Berna Abiş'e de Karamürsel, Gölcük, Başiskele, Kartepe, Kandıra ve İzmit'i bağladı..

Başkan Büyükakın'ın İzmit Bölgesi ve Gebze Bölgesi diye iki bölgeye ayırarak idare etmek istemesi ve bu yönde atamalar yapması sonrası siyaset kulislerinde gözler şimdi "Tahir Büyükakın, Gebze Bölgesinden sorumlu Başkanlık siyaset danışmanı olarak kimi atayacak" sorusunun cevabına çevrildi..

Zira Büyükşehir Belediye Başkan danışmanlığı görevine atanan Karamürsel eski belediye başkanı İsmail Yıldırım, Gebze Bölgesinde kalan ilçeleri hiç bilmez ve doğal olarak hiç bilmediği bu ilçeler hakkında fikir bile üretemezdi..

İşte tam da bu noktada, siyaset kulislerinde, Dilovası belediye başkanlığına tekrar aday gösterilmeyen Hamza Şayir'in ismi konuşulmaya başlandı. Konuşulanlara göre Hamza Şayir, avucun içi gibi bildiği ve hemen hemen herkesi tanıdığı Gebze Bölgesinden sorumlu Büyükşehir Belediye Başkan danışmanlığı görevi için en uygun isimmiş.. 

Evet siyaset kulislerinde beklenti bu yönde ve bakalım eski belediye başkanlarına önemli görevler vermeye devam eden Başkan Büyükakın, radikal bir karar daha vererek, Hamza Şayir'i de "Başkanlık Danuışmanlığı" görevine atayacak mı?

2014 seçimlerinde tekrar aday gösterilmeyen Dilovası Belediye başkanı Cemil Yaman'da, önce Ak Partili İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan'ın başkanlık danışmanlığı görevine atanmış ve bir yıl sonrasında da 2015 genel seçimlerin de Kocaeli milletvekili seçilmişti..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.