GOLDMAN'DAN EKONOMİ İÇİN KORKUTAN TABLO

Dünya 29.11.2021 - 13:16, Güncelleme: 29.11.2021 - 13:16
 

GOLDMAN'DAN EKONOMİ İÇİN KORKUTAN TABLO

KOCAELİ HABERİ
Goldman Sachs ekonomistleri yein koronavirüs varyantı omicronun küresel ekonomik büyüme üzerinde yaratacağı muhtemel etkileri değerlendirdi. Goldman Sachs ekonomistleri omicron varyantının yaratabileceği farklı etkilere dayanan dört farklı senaryo geliştirdi. Omicronun deltaya göre daha hızlı yayılması senaryosunda Goldman ekonomistleri 2022 ilk çeyrek küresel büyümesinin yaklaşık 2,5 yüzde puan gerilemeyle yüzde 2’ye düşmesini bekliyor. Aralarında Jan Hatzius’un da bulunduğu ekonomistler bu senaryoda 2022 geneli için ise önceki tahminlerine göre 0,4 yüzde puan düşüşle yüzde 4,2 büyüme tahminini yapıyor. Goldman omicronun deltaya göre daha ağır geçmesi ve hastaneye yatışları artırması senaryosunda ise küresel büyümenin daha ağır zarar göreceğini, enflasyon etkisinin ise muğlak olacağını öngördü. Üçüncü senaryo olan “yanlış alarm” senaryosunda ise Goldman ekonomistleri küresel büyüme ve enflasyon üzerinde ciddi bir etki beklemiyor. Bloomberg HT'de yer alan habere göre, omicronun daha hızlı yayılıp daha hafif geçmesi senaryosunda ise küresel büyümenin baz senaryosundan hızlı gerçekleşeceğini, enflasyonun ise talebin dengelenmesi ve arz zincirindeki düzenlemelerle hız kaybedeceğini öngörüldü.
KOCAELİ HABERİ

Goldman Sachs ekonomistleri yein koronavirüs varyantı omicronun küresel ekonomik büyüme üzerinde yaratacağı muhtemel etkileri değerlendirdi.

Goldman Sachs ekonomistleri omicron varyantının yaratabileceği farklı etkilere dayanan dört farklı senaryo geliştirdi. Omicronun deltaya göre daha hızlı yayılması senaryosunda Goldman ekonomistleri 2022 ilk çeyrek küresel büyümesinin yaklaşık 2,5 yüzde puan gerilemeyle yüzde 2’ye düşmesini bekliyor.

Aralarında Jan Hatzius’un da bulunduğu ekonomistler bu senaryoda 2022 geneli için ise önceki tahminlerine göre 0,4 yüzde puan düşüşle yüzde 4,2 büyüme tahminini yapıyor.

Goldman omicronun deltaya göre daha ağır geçmesi ve hastaneye yatışları artırması senaryosunda ise küresel büyümenin daha ağır zarar göreceğini, enflasyon etkisinin ise muğlak olacağını öngördü.

Üçüncü senaryo olan “yanlış alarm” senaryosunda ise Goldman ekonomistleri küresel büyüme ve enflasyon üzerinde ciddi bir etki beklemiyor.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre, omicronun daha hızlı yayılıp daha hafif geçmesi senaryosunda ise küresel büyümenin baz senaryosundan hızlı gerçekleşeceğini, enflasyonun ise talebin dengelenmesi ve arz zincirindeki düzenlemelerle hız kaybedeceğini öngörüldü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.