GEBZELİ KADINLARDAN AÇIKLAMA GELDİ

Siyaset 25.11.2021 - 01:01, Güncelleme: 25.11.2021 - 01:01
 

GEBZELİ KADINLARDAN AÇIKLAMA GELDİ

KOCAELİ HABERİ
DEVA Partisi Gebze İlçe Başkanlığı Kadın Kolları Birim Başkanı Yasemin Ateş’den Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla bir Basın Açıklaması gedldi.. İŞTE O AÇIKLAMA Hemen hemen her gün her üç kadından biri şiddete maruz kalıyor ve hemen hemen her gün kadın cinayetleriyle karşı karşıyayız. Maalesef her geçen gün kadına şiddet ve kadın cinayetleri artarak devam ediliyor. Hani kadın anneydi, hani kadın kız kardeşti, hani kadın kız çocuğuydu, hani kadın eşti, hani kadın sevgiydi,aşktı hani herşeyden öte kadın insandı... Kadına yapılan her türlü şiddeti, kadın cinayetlerini en sert şekilde kınıyoruz, lanetliyoruz. Maide süresinde Allahbuyuruyor ki; "Kim, bir cana veya yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya karşılık olmaksızın (haksız yere) bir cana kıyarsa bütün insanları öldürmüş gibi olur. Her kim bir canı kurtarırsa bütün insanları kurtarmış gibi olur." İlahi mesaj bu kadar açıkken, bir insanı kurtarmak bütün insanlığı kurtarmaya denkken neden bu cinayetler işleniyor? Ne ara insanlıktan bu kadar uzaklaştık. Bakın Türkiye’de son 10 yılda 3 binden fazla kadın cinayeti işlendi. BM verilerine göre dünyada bir yılda 87 bin kadın öldürüldü. Kocaeli'de de bir çok kadın cinayeti oldu. Daha geçen gün gencecik bir kızımızı, Ayşegül'ü toprağa verdik. Gencecik bir kız ya. Gerçekten içimiz yanıyor. Tüm bu kadın cinayetleri, kadına yapılan şiddet yetmezmiş gibi hala kadınların hakkı,hukuku gözetilmiyor. Maalesef bu şiddetin son bulması için caydırıcı cezalar verilmiyor. Tüm bunlar yetmezmiş gibi;  Avrupa Konseyi tarafından hazırlanan, 45 ülke ve Avrupa Birliği tarafından imzalanan İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen "Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi" olan uluslararası bir sözleşmeden bir kişinin bir imzasıyla çıkmak gerçekten izah edilecek bir durum değil. Bugün İstanbul Sözleşmesinden çıkmak şiddet gören ve şiddet görmesi ihtimal olan bütün kadınlara yapılan bir zulümdür. Biz DEVA Partisi olarak gerek ulusal gerekse uluslararası arenada olsun kadının hakkının korunması ve güvence altına alınması için her türlü mücadeleyi vereceğiz. Bugün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü. Keşke kadınları anma günleri olmasa. Keşke kadınların sevildiği, şefkat gösterildiği, merhamet edildiği, hakkının ve hukukunun korunduğu, zulme uğramadığı günleri kutlasak. Bugün bir kez daha belirtmek isteriz ki; annelerimiz, eşlerimiz, kız kardeşlerimiz, kız çocuklarımız yani kadınlarımız şunu bilsinler ki; DEVA Partisi olarak "DEVA Kadında" diyerek kadının hakkını, hukukunu, kadının huzurunu güvence altına alacağız. Kadına şiddetin olmadığı, kadın cinayetlerinin son bulduğu günleri ümit ederek her zaman ve her yerde kadının destekçisi olacağız.
KOCAELİ HABERİ

DEVA Partisi Gebze İlçe Başkanlığı Kadın Kolları Birim Başkanı Yasemin Ateş’den Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla bir Basın Açıklaması gedldi..

İŞTE O AÇIKLAMA

Hemen hemen her gün her üç kadından biri şiddete maruz kalıyor ve hemen hemen her gün kadın cinayetleriyle karşı karşıyayız. Maalesef her geçen gün kadına şiddet ve kadın cinayetleri artarak devam ediliyor. Hani kadın anneydi, hani kadın kız kardeşti, hani kadın kız çocuğuydu, hani kadın eşti, hani kadın sevgiydi,aşktı hani herşeyden öte kadın insandı... Kadına yapılan her türlü şiddeti, kadın cinayetlerini en sert şekilde kınıyoruz, lanetliyoruz. Maide süresinde Allahbuyuruyor ki; "Kim, bir cana veya yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya karşılık olmaksızın (haksız yere) bir cana kıyarsa bütün insanları öldürmüş gibi olur. Her kim bir canı kurtarırsa bütün insanları kurtarmış gibi olur." İlahi mesaj bu kadar açıkken, bir insanı kurtarmak bütün insanlığı kurtarmaya denkken neden bu cinayetler işleniyor? Ne ara insanlıktan bu kadar uzaklaştık.

Bakın Türkiye’de son 10 yılda 3 binden fazla kadın cinayeti işlendi. BM verilerine göre dünyada bir yılda 87 bin kadın öldürüldü. Kocaeli'de de bir çok kadın cinayeti oldu. Daha geçen gün gencecik bir kızımızı, Ayşegül'ü toprağa verdik. Gencecik bir kız ya. Gerçekten içimiz yanıyor. Tüm bu kadın cinayetleri, kadına yapılan şiddet yetmezmiş gibi hala kadınların hakkı,hukuku gözetilmiyor. Maalesef bu şiddetin son bulması için caydırıcı cezalar verilmiyor.

Tüm bunlar yetmezmiş gibi;  Avrupa Konseyi tarafından hazırlanan, 45 ülke ve Avrupa Birliği tarafından imzalanan İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen "Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi" olan uluslararası bir sözleşmeden bir kişinin bir imzasıyla çıkmak gerçekten izah edilecek bir durum değil. Bugün İstanbul Sözleşmesinden çıkmak şiddet gören ve şiddet görmesi ihtimal olan bütün kadınlara yapılan bir zulümdür. Biz DEVA Partisi olarak gerek ulusal gerekse uluslararası arenada olsun kadının hakkının korunması ve güvence altına alınması için her türlü mücadeleyi vereceğiz.

Bugün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü. Keşke kadınları anma günleri olmasa. Keşke kadınların sevildiği, şefkat gösterildiği, merhamet edildiği, hakkının ve hukukunun korunduğu, zulme uğramadığı günleri kutlasak. Bugün bir kez daha belirtmek isteriz ki; annelerimiz, eşlerimiz, kız kardeşlerimiz, kız çocuklarımız yani kadınlarımız şunu bilsinler ki; DEVA Partisi olarak "DEVA Kadında" diyerek kadının hakkını, hukukunu, kadının huzurunu güvence altına alacağız. Kadına şiddetin olmadığı, kadın cinayetlerinin son bulduğu günleri ümit ederek her zaman ve her yerde kadının destekçisi olacağız.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.