GEBZE'DE İLGİNÇ ZAM PROTESTOSU

İlçeler 13.11.2021 - 21:26, Güncelleme: 13.11.2021 - 21:26
 

GEBZE'DE İLGİNÇ ZAM PROTESTOSU

KOCAELİ HABERİ
Gebze Yenikent Zamlara Hayır Platformu: “Açlık ve Sefalet Bütçesini Kabul Etmiyoruz”  Yenikent Zamlara Hayır Platformu zamlara karşı battaniyeli açıklama gerçekleştirdi. Platform adına açıklamayı okuyan Av. Elif Yetigin, “Her güne yeni bir zam haberiyle uyanıyoruz. Ülkeyi yönetenlerin ekonomi politikaları biz emeğiyle geçinmeye çalışan vatandaşların her gün daha fazla yoksullaşmasına neden oluyor. Dolar karşısında eriyen Türk Lirasının sonuçları bizlere enflasyon olarak geri dönüyor. Vatandaşı kara kışa hazırlıyorlar. Ağzını açan her politikacı vatandaşa tasarruf önerisinde bulunuyor, sanki ülkenin içinde bulunduğu durumda onların sorumluluğu yok, sanki hepimiz aynı gemideymişiz gibi!” dedi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’nın tasarruf açıklamalarına da değinen Yetigin; "Sayın bakan, dönün de bir sorun bakalım, kombiyi yakabildik mi biz? Battaniye üstüne battaniye atmaya devam mı ediyoruz yoksa? Tüm bunlar yaşanırken mecliste bütçe görüşmeleri devam ediyor. Kâr üstüne kâr eden, pandemi döneminde emekçileri ölümüne çalıştıran firmalara 2022 yılı bütçesinde bir kıyak daha yapıyor 336 Milyar TL’lik vergi borcunu silmeye hazırlanıyorsunuz. Soruyoruz yetkililere, bizim daha cebimize girmeden maaşımızdan kestiğiniz vergiler nerelere kaynak olarak akıtılıyor? Temel ihtiyaçlara zam üstüne zam yağarken, ülkeyi yönetenlerin evleri, ofisleri, sarayları bizden aldıkları devasa vergilerle kışın ortasında bile alev alev yanarken; kombiyi kısmak da, porsiyonları küçültmek de neden bizlere düşüyor? Açlık ve sefalet bütçenizi kabul etmiyoruz ” dedi. Platformun talepleri şu şekilde:   Zamların geri çekilmesini, yeni zam yapılmamasını,   Ücretlerin insanca yaşayacak düzeye yükseltilmesini,    Vergide adaletin sağlanması  
KOCAELİ HABERİ

Gebze Yenikent Zamlara Hayır Platformu: “Açlık ve Sefalet Bütçesini Kabul Etmiyoruz” 

Yenikent Zamlara Hayır Platformu zamlara karşı battaniyeli açıklama gerçekleştirdi. Platform adına açıklamayı okuyan Av. Elif Yetigin, “Her güne yeni bir zam haberiyle uyanıyoruz. Ülkeyi yönetenlerin ekonomi politikaları biz emeğiyle geçinmeye çalışan vatandaşların her gün daha fazla yoksullaşmasına neden oluyor. Dolar karşısında eriyen Türk Lirasının sonuçları bizlere enflasyon olarak geri dönüyor. Vatandaşı kara kışa hazırlıyorlar. Ağzını açan her politikacı vatandaşa tasarruf önerisinde bulunuyor, sanki ülkenin içinde bulunduğu durumda onların sorumluluğu yok, sanki hepimiz aynı gemideymişiz gibi!” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’nın tasarruf açıklamalarına da değinen Yetigin; "Sayın bakan, dönün de bir sorun bakalım, kombiyi yakabildik mi biz? Battaniye üstüne battaniye atmaya devam mı ediyoruz yoksa? Tüm bunlar yaşanırken mecliste bütçe görüşmeleri devam ediyor. Kâr üstüne kâr eden, pandemi döneminde emekçileri ölümüne çalıştıran firmalara 2022 yılı bütçesinde bir kıyak daha yapıyor 336 Milyar TL’lik vergi borcunu silmeye hazırlanıyorsunuz. Soruyoruz yetkililere, bizim daha cebimize girmeden maaşımızdan kestiğiniz vergiler nerelere kaynak olarak akıtılıyor? Temel ihtiyaçlara zam üstüne zam yağarken, ülkeyi yönetenlerin evleri, ofisleri, sarayları bizden aldıkları devasa vergilerle kışın ortasında bile alev alev yanarken; kombiyi kısmak da, porsiyonları küçültmek de neden bizlere düşüyor? Açlık ve sefalet bütçenizi kabul etmiyoruz ” dedi.

Platformun talepleri şu şekilde:
  Zamların geri çekilmesini, yeni zam yapılmamasını,
  Ücretlerin insanca yaşayacak düzeye yükseltilmesini,
   Vergide adaletin sağlanması

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.