Fransız banka duyurdu: Merkez Bankası ne zaman faiz arttıracak?

Ekonomi 23.11.2021 - 08:53, Güncelleme: 23.11.2021 - 08:59
 

Fransız banka duyurdu: Merkez Bankası ne zaman faiz arttıracak?

kocaelihaberi
Societe Generale, Merkez Bankası'ndan 2022'nin ilk çeyreğinde 'acil' faiz artırımı bekliyor.Banka, yine de bu adımın piyasaları tatmin etmeyeceği görüşünde. Fransız banka Societe Generale, Merkez Bankası'nın (TCMB) bu yılın sonunda ya da gelecek yılın başında "acil durum" faiz artırımına gitmesini ve 2022'nin ilk çeyreğinde politika faizini yüzde 19'a çıkarmasını beklediklerini açıkladı. Dünya gazetesinin aktardığına göre kurum, ancak bu adımın yine de piyasaları tatmin etmeyeceğini ve TL'nin değer kaybını önlemek için yeterli olmayacağını belirtti. SocGen analistleri, müşterilerine gönderdiği notunda "Son üç para politikası toplantısında yapılan 400 baz puan faiz indiriminin ekonomik olarak dayanağı yok. Enflasyon beklentileri bozulmaya devam etti" dedi. GOLDMAN SACHS ARALIK'TA 100 BAZ PUAN İNDİRİM BEKLİYOR TCMB'nin kasım toplantısının ardından Goldman Sachs ise aralıkta 100 baz puan daha indirim beklediğini ve yılın ikinci çeyreğinde faiz artışı gelebileceğini paylaşmıştı. TCMB, yüzde 20'ye yakın seyreden yüksek enflasyona ve TL'de art arda gelen sert değer kayıplarına rağmen faiz indirimlerine geçen hafta da 100 baz puan ile devam ederken, gelecek ay bir faiz indirimi daha yapabileceğine işaret etmişti. Geçen hafta 11.32 ile rekor seviyesine yükselen dolar/TL bugün 11.20'li seviyelerde işlem görüyor. Eylül ayından bu yana TL'nin değer kaybı ise yüzde 25'i aştı.
kocaelihaberi

Societe Generale, Merkez Bankası'ndan 2022'nin ilk çeyreğinde 'acil' faiz artırımı bekliyor.Banka, yine de bu adımın piyasaları tatmin etmeyeceği görüşünde.

Fransız banka Societe Generale, Merkez Bankası'nın (TCMB) bu yılın sonunda ya da gelecek yılın başında "acil durum" faiz artırımına gitmesini ve 2022'nin ilk çeyreğinde politika faizini yüzde 19'a çıkarmasını beklediklerini açıkladı.

Dünya gazetesinin aktardığına göre kurum, ancak bu adımın yine de piyasaları tatmin etmeyeceğini ve TL'nin değer kaybını önlemek için yeterli olmayacağını belirtti.

SocGen analistleri, müşterilerine gönderdiği notunda "Son üç para politikası toplantısında yapılan 400 baz puan faiz indiriminin ekonomik olarak dayanağı yok. Enflasyon beklentileri bozulmaya devam etti" dedi.

GOLDMAN SACHS ARALIK'TA 100 BAZ PUAN İNDİRİM BEKLİYOR

TCMB'nin kasım toplantısının ardından Goldman Sachs ise aralıkta 100 baz puan daha indirim beklediğini ve yılın ikinci çeyreğinde faiz artışı gelebileceğini paylaşmıştı. TCMB, yüzde 20'ye yakın seyreden yüksek enflasyona ve TL'de art arda gelen sert değer kayıplarına rağmen faiz indirimlerine geçen hafta da 100 baz puan ile devam ederken, gelecek ay bir faiz indirimi daha yapabileceğine işaret etmişti.

Geçen hafta 11.32 ile rekor seviyesine yükselen dolar/TL bugün 11.20'li seviyelerde işlem görüyor. Eylül ayından bu yana TL'nin değer kaybı ise yüzde 25'i aştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.