ELEKTİRİK TAMAM SIRA SU VE DOĞALGAZDA

Dünya 17.11.2021 - 13:45, Güncelleme: 17.11.2021 - 13:45
 

ELEKTİRİK TAMAM SIRA SU VE DOĞALGAZDA

kocaelihaberi
Ak Partinin Meclis'e sunduğu elektrikte TRT payını kaldıracak kanun teklifinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun teklif ettiği kademeli tarife de yer aldı. Teklife göre elektriği tasarruflu kullananlar düşük tarife ödeyecek, fazla tüketenlerin maliyeti ise artacak. Aynı sistemin su ve doğalgaz tüketimi faturalandırılmasında da uygulanması için çalışma başlatılması bekleniyor.. İktidar partisi milletvekilleri tarafından hazırlanan, elektrik enerjisi satışı üzerinden alınan TRT payının kaldırılmasına ilişkin düzenlemeyi de içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. Teklife göre TRT gelirlerini düzenleyen kanuna göre elektrik enerjisi hasılatından ayrılan paylar iptal edilecek. Düzenlemeyle 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren elektrik faturalarından TRT payı kesilmeyecek. Yeni düzenleme ile aynı abone grubunda yer alsa bile tüketim miktarına göre farklı tarifeler belirlenecek. Elektriği tasarruflu kullananlar için düşük tarife belirlenirken fazla tüketimde maliyet katlanacak. Teklifte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dar gelirliler için önerdiği kademeli tarife önerisine ilişkin düzenleme de yer aldı. Teklifte düzenlemeye gerekçe olarak "Aynı abone grubunda yer alsa bile maliyet bazlı tarife metodunun yanında elektrik enerjisinin tasarruflu kullanılmasını teşvik edici, benzer abone gruplarında fazla tüketim yapanların fazla tüketimin maliyetine katlanması amaçlanmaktadır" denildi. Teklifle, belediyelerin kalkınma ajansı payları ve borçlanmalarıyla ilgili de düzenleme yapıldı. Buna göre belediyeler, borçlanma tutarlarını, kalkınma ajanslarına ödeyecekleri matrahtan indirerek katkı paylarını eksik yatıramayacak.
kocaelihaberi

Ak Partinin Meclis'e sunduğu elektrikte TRT payını kaldıracak kanun teklifinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun teklif ettiği kademeli tarife de yer aldı. Teklife göre elektriği tasarruflu kullananlar düşük tarife ödeyecek, fazla tüketenlerin maliyeti ise artacak. Aynı sistemin su ve doğalgaz tüketimi faturalandırılmasında da uygulanması için çalışma başlatılması bekleniyor..

İktidar partisi milletvekilleri tarafından hazırlanan, elektrik enerjisi satışı üzerinden alınan TRT payının kaldırılmasına ilişkin düzenlemeyi de içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. Teklife göre TRT gelirlerini düzenleyen kanuna göre elektrik enerjisi hasılatından ayrılan paylar iptal edilecek. Düzenlemeyle 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren elektrik faturalarından TRT payı kesilmeyecek.

Yeni düzenleme ile aynı abone grubunda yer alsa bile tüketim miktarına göre farklı tarifeler belirlenecek. Elektriği tasarruflu kullananlar için düşük tarife belirlenirken fazla tüketimde maliyet katlanacak. Teklifte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dar gelirliler için önerdiği kademeli tarife önerisine ilişkin düzenleme de yer aldı. Teklifte düzenlemeye gerekçe olarak "Aynı abone grubunda yer alsa bile maliyet bazlı tarife metodunun yanında elektrik enerjisinin tasarruflu kullanılmasını teşvik edici, benzer abone gruplarında fazla tüketim yapanların fazla tüketimin maliyetine katlanması amaçlanmaktadır" denildi. Teklifle, belediyelerin kalkınma ajansı payları ve borçlanmalarıyla ilgili de düzenleme yapıldı. Buna göre belediyeler, borçlanma tutarlarını, kalkınma ajanslarına ödeyecekleri matrahtan indirerek katkı paylarını eksik yatıramayacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.