DSÖ'DEN ENDİŞELENDİREN SALGIN UYARISI

Sağlık 24.04.2022 - 12:18, Güncelleme: 24.04.2022 - 12:18
 

DSÖ'DEN ENDİŞELENDİREN SALGIN UYARISI

KOCAELİ HABERİ
Koronavirüs salgınının etkisi bütün dünyada hissedilmeye devam ederken Dünya Sağlık Örgütü’nden endişe verici bir açıklama geldİ Birleşmiş Milletler bünyesinde çalışmalarını sürdüren Dünya Sağlık Örgütü, 12 farklı ülkede yeni ve gizemli bir hepatit salgınının patlak verdiğini ve bu hastalığın ise çocukları etkilediğini duyurdu. Sözcü'nün aktardığına göre, DSÖ tarafından yapılan açıklamada en az 1 çocuğun bu hastalık sebebiyle yaşamını yitirdiği belirtilirken 169 çocukta da bu hastalığın görüldüğü kayıtlara geçti. 169 ÇOCUKTAN 17’SİNİN DURUMUNUN AĞIR Çok nadir görülen akut hepatit rahatsızlığında karaciğerde iltihaplanma görüldüğü belirtildi. Yetkililer hastalanan 169 çocuktan 17’sinin durumunun ağır olduğu ve karaciğer nakline ihtiyaç duyduğunu duyurdu. Hastalığın ağırlıklı olarak Birleşik Krallık’ta görüldüğü belirtilirken bu bölgede 114 vaka olduğu açıklandı. İspanya, İsrail, ABD, Danimarka, İrlanda, Hollanda, İtalya, Norveç, Fransa, Romanya ve Belçika’da da çocukların hastalandığı belirtildi. Bilim insanları çocuklarda hepatitin normal olduğunu fakat daha önce sağlığı yerinde olan çocuklarda hepatitin ağır sonuçlarının görülmesinin olağandışı olduğunu duyurdu. Hastalananların 1 aylıktan 16 yaşına kadar farklı yaş gruplarında olduğuna dikkat çeken DSÖ’nün Avrupa Bölümü’nde görevli Richard Pebody, “Rakamlar henüz çok olmasa da bunu yakından takip etmek gerek” dedi. Uzmanlar, gizemli hepatitin A, B, C, D ve E türlerinden farklı olduğunu da duyurdu.
KOCAELİ HABERİ

Koronavirüs salgınının etkisi bütün dünyada hissedilmeye devam ederken Dünya Sağlık Örgütü’nden endişe verici bir açıklama geldİ

Birleşmiş Milletler bünyesinde çalışmalarını sürdüren Dünya Sağlık Örgütü, 12 farklı ülkede yeni ve gizemli bir hepatit salgınının patlak verdiğini ve bu hastalığın ise çocukları etkilediğini duyurdu.

Sözcü'nün aktardığına göre, DSÖ tarafından yapılan açıklamada en az 1 çocuğun bu hastalık sebebiyle yaşamını yitirdiği belirtilirken 169 çocukta da bu hastalığın görüldüğü kayıtlara geçti.

169 ÇOCUKTAN 17’SİNİN DURUMUNUN AĞIR

Çok nadir görülen akut hepatit rahatsızlığında karaciğerde iltihaplanma görüldüğü belirtildi. Yetkililer hastalanan 169 çocuktan 17’sinin durumunun ağır olduğu ve karaciğer nakline ihtiyaç duyduğunu duyurdu.

Hastalığın ağırlıklı olarak Birleşik Krallık’ta görüldüğü belirtilirken bu bölgede 114 vaka olduğu açıklandı. İspanya, İsrail, ABD, Danimarka, İrlanda, Hollanda, İtalya, Norveç, Fransa, Romanya ve Belçika’da da çocukların hastalandığı belirtildi.

Bilim insanları çocuklarda hepatitin normal olduğunu fakat daha önce sağlığı yerinde olan çocuklarda hepatitin ağır sonuçlarının görülmesinin olağandışı olduğunu duyurdu. Hastalananların 1 aylıktan 16 yaşına kadar farklı yaş gruplarında olduğuna dikkat çeken DSÖ’nün Avrupa Bölümü’nde görevli Richard Pebody, “Rakamlar henüz çok olmasa da bunu yakından takip etmek gerek” dedi.

Uzmanlar, gizemli hepatitin A, B, C, D ve E türlerinden farklı olduğunu da duyurdu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.