Dolardaki düşüşün nedenini açıkladı

Ekonomi 26.06.2022 - 04:03, Güncelleme: 26.06.2022 - 04:03
 

Dolardaki düşüşün nedenini açıkladı

kocaeli haberi
Ekonomist Mahfi Eğilmez, dövizdeki düşüşü, 'Piyasa kapandığı için rezervden satışla sağlanan düşüş gibi görünüyor' sözleriyle değerlendirdi. Mahfi Eğilmez twitter'dan yaptığı değerlendirmede "BDDK'nin kararı: 15 milyon TL'nin üzerinde döviz mevduatı olana kredi yok. Ama piyasa kapandığı için bu tamamen rezervden satışla sağlanan düşüş gibi görünüyor." dedi.. Ekonomist Dr. Mahfi Eğilmez, BDDK'nin ticari kredi kullanımına getirdiği yeni koşullara ilişkin haber akışı sonrası düşüşe geçen dolar/TL kurunu değerlendirdi. Eğilmez, dövizdeki düşüşü "Piyasa kapandığı için bu tamamen rezervden satışla sağlanan düşüş gibi görünüyor" değerlendirmesinde bulundu. BDDK'nın finansal istikrarı destekleyici yeni adımı ile döviz varlıklarının TL karşılığı 15 milyon TL'yi geçmeyen şirketlere, döviz varlıklarını 15 milyon TL üzerine çıkarmama şartıyla kredi verilebilecek. BDDK'nın kararı ardından dövizde kısa süreli sert bir düşüş yaşandı. Dolardaki düşüşe ilişkin iş insanı Şemsettin Bozkurt Twitter'dan ekonomist Mahfi Eğilmez'i etiketleyerek "Dövizdeki bu sert düşüşü neye yormalıyız sevgili hocam? Dolar: 16,56 TL Euro: 17,52 TL" sorusunu sordu. Eğilmez, Bozkurt'un sorusunu "BDDK'nin kararı: 15 milyon TL'nin üzerinde döviz mevduatı olana kredi yok. Ama piyasa kapandığı için bu tamamen rezervden satışla sağlanan düşüş gibi görünüyor" diyerek yanıtladı. 
kocaeli haberi

Ekonomist Mahfi Eğilmez, dövizdeki düşüşü, 'Piyasa kapandığı için rezervden satışla sağlanan düşüş gibi görünüyor' sözleriyle değerlendirdi. Mahfi Eğilmez twitter'dan yaptığı değerlendirmede "BDDK'nin kararı: 15 milyon TL'nin üzerinde döviz mevduatı olana kredi yok. Ama piyasa kapandığı için bu tamamen rezervden satışla sağlanan düşüş gibi görünüyor." dedi..

Ekonomist Dr. Mahfi Eğilmez, BDDK'nin ticari kredi kullanımına getirdiği yeni koşullara ilişkin haber akışı sonrası düşüşe geçen dolar/TL kurunu değerlendirdi. Eğilmez, dövizdeki düşüşü "Piyasa kapandığı için bu tamamen rezervden satışla sağlanan düşüş gibi görünüyor" değerlendirmesinde bulundu.

BDDK'nın finansal istikrarı destekleyici yeni adımı ile döviz varlıklarının TL karşılığı 15 milyon TL'yi geçmeyen şirketlere, döviz varlıklarını 15 milyon TL üzerine çıkarmama şartıyla kredi verilebilecek.

BDDK'nın kararı ardından dövizde kısa süreli sert bir düşüş yaşandı. Dolardaki düşüşe ilişkin iş insanı Şemsettin Bozkurt Twitter'dan ekonomist Mahfi Eğilmez'i etiketleyerek "Dövizdeki bu sert düşüşü neye yormalıyız sevgili hocam? Dolar: 16,56 TL Euro: 17,52 TL" sorusunu sordu.

Eğilmez, Bozkurt'un sorusunu "BDDK'nin kararı: 15 milyon TL'nin üzerinde döviz mevduatı olana kredi yok. Ama piyasa kapandığı için bu tamamen rezervden satışla sağlanan düşüş gibi görünüyor" diyerek yanıtladı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.