Dilovası Kömürcüler OSB için sıcak gelişme

İlçeler 21.06.2022 - 23:33, Güncelleme: 21.06.2022 - 23:33
 

Dilovası Kömürcüler OSB için sıcak gelişme

kocaeli haberi
31 Mart 2019 yerel seçimlerine giderken, Ak parti Dilovası Belediye Başkan adayı Hamza Şayir'e destek vermek için Dilovası'na gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum "Dilovası'nı toza bulayan Kömürcüler OSB kalkacak" diye söz Dilovalılara verdi.. Bu sözden 15 ay sonra 28.06.2020 tarihinde medyada şu haber yer aldı; "Kocaeli'nin Dilovası ilçesini toza bulayan, aşırı yağmurda kömür tozlarının dereye karışması sonucu İzmit Körfezi’ni kirleten Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesi vatandaşları çileden çıkarırken, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un, Kömürcüler OSB’nin kaldırılacağını açıklaması ilçede sevinç yarattı. Bölgede incelemelerde bulunan AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman ve Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, kaldırılacak olan organize sanayi bölgesinin yerine 15 bin konut yapılacağını söyledi." Ve bu haberden iki yıl sonra bugün konu üzerine yaptığımız araştırmada, Dilovası'nı toza bulayan Kömürcüler OSB'nin kaldırılmasında son aşamaya gelindiğini ve bir kaç tanesinin  haricinde kömürcü tesislerinini faaliyetlerine son verdiğini öğrendik.. Kömürcüler OSB alanında "bacasız sanayi" tesilerinin kurulacağı ve Dilovası'nda ki diğer DOSB, İMES, Kimyacılar, Makineciler ve KOBİ İslah OSB benzeri modern ve çevereye zararsız bir OSB'ye dönüşeceği dile getirilirken, o bölgede yapılması planlanan  15 bin konutun ise bu OSB'den olumsuz yönde etkilenmeyeceği dile getirildi..   
kocaeli haberi

31 Mart 2019 yerel seçimlerine giderken, Ak parti Dilovası Belediye Başkan adayı Hamza Şayir'e destek vermek için Dilovası'na gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum "Dilovası'nı toza bulayan Kömürcüler OSB kalkacak" diye söz Dilovalılara verdi..

Bu sözden 15 ay sonra 28.06.2020 tarihinde medyada şu haber yer aldı;

"Kocaeli'nin Dilovası ilçesini toza bulayan, aşırı yağmurda kömür tozlarının dereye karışması sonucu İzmit Körfezi’ni kirleten Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesi vatandaşları çileden çıkarırken, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un, Kömürcüler OSB’nin kaldırılacağını açıklaması ilçede sevinç yarattı. Bölgede incelemelerde bulunan AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman ve Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, kaldırılacak olan organize sanayi bölgesinin yerine 15 bin konut yapılacağını söyledi."

Ve bu haberden iki yıl sonra bugün konu üzerine yaptığımız araştırmada, Dilovası'nı toza bulayan Kömürcüler OSB'nin kaldırılmasında son aşamaya gelindiğini ve bir kaç tanesinin  haricinde kömürcü tesislerinini faaliyetlerine son verdiğini öğrendik..

Kömürcüler OSB alanında "bacasız sanayi" tesilerinin kurulacağı ve Dilovası'nda ki diğer DOSB, İMES, Kimyacılar, Makineciler ve KOBİ İslah OSB benzeri modern ve çevereye zararsız bir OSB'ye dönüşeceği dile getirilirken, o bölgede yapılması planlanan  15 bin konutun ise bu OSB'den olumsuz yönde etkilenmeyeceği dile getirildi..   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.