ÇİN ÖYLE BİR UÇAK YAPTI Kİ

Bilim-Teknoloji 06.04.2022 - 05:31, Güncelleme: 06.04.2022 - 05:31
 

ÇİN ÖYLE BİR UÇAK YAPTI Kİ

Kocaelihaberi
Çin, saatte 6 bin kilometre hıza ulaşacak yolcu seferleri planlıyor Çin'in teknoloji şirketi, saniyede 1600 metre hızla uçarak Şanghay-New York gibi uzun mesafeli rotaları iki saatte tamamlayabilecek hipersonik uçak seferi planlarını açıkladı. Independent Türkçe'deki habere göre, Beijing Lingkong Tianxing Technology şirketiyle de bilinen Space Transportation markası, sunduğu "uzay uçuşlarının" nasıl görüneceğini gösteren bir animasyon videosu yayımladı. Videoda bir jeti uzayın sınırına doğru "iten" roket fırlatıcısının, jet 7 bin kilometre hızla yoluna devam etmeden önce ayrıldığı görülüyor. Karşılaştırmak gerekirse, Concorde'un azami hızı saatte 2 bin 179 kilometreydi. TEST UÇUŞLARI 2025'TE BAŞLAYACAK Şanghay merkezli şirketin internet sayfasında test uçuşların 2025 gibi yakın bir tarihte başlanmasının planlandığı ve "2030'da tam kapsamlı küresel hipersonik araç uçuşunun" işleme geçmesinin öngörüldüğü belirtiliyor. Videoda yolcuların, uzay giysisi veya oksijen kaynağına ihtiyaç duymadan uçağa binerek mevcut ticari uçaklardakinden farklı olmayan koltuklarda oturduğu görülüyor.
Kocaelihaberi

Çin, saatte 6 bin kilometre hıza ulaşacak yolcu seferleri planlıyor

Çin'in teknoloji şirketi, saniyede 1600 metre hızla uçarak Şanghay-New York gibi uzun mesafeli rotaları iki saatte tamamlayabilecek hipersonik uçak seferi planlarını açıkladı.

Independent Türkçe'deki habere göre, Beijing Lingkong Tianxing Technology şirketiyle de bilinen Space Transportation markası, sunduğu "uzay uçuşlarının" nasıl görüneceğini gösteren bir animasyon videosu yayımladı. Videoda bir jeti uzayın sınırına doğru "iten" roket fırlatıcısının, jet 7 bin kilometre hızla yoluna devam etmeden önce ayrıldığı görülüyor. Karşılaştırmak gerekirse, Concorde'un azami hızı saatte 2 bin 179 kilometreydi.

TEST UÇUŞLARI 2025'TE BAŞLAYACAK

Şanghay merkezli şirketin internet sayfasında test uçuşların 2025 gibi yakın bir tarihte başlanmasının planlandığı ve "2030'da tam kapsamlı küresel hipersonik araç uçuşunun" işleme geçmesinin öngörüldüğü belirtiliyor.

Videoda yolcuların, uzay giysisi veya oksijen kaynağına ihtiyaç duymadan uçağa binerek mevcut ticari uçaklardakinden farklı olmayan koltuklarda oturduğu görülüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.