CHP'Lİ TARHAN DEVLETTEN İZMİT'E YARDIM İSTEDİ

Siyaset 08.11.2021 - 11:59, Güncelleme: 08.11.2021 - 11:59
 

CHP'Lİ TARHAN DEVLETTEN İZMİT'E YARDIM İSTEDİ

KOCAELİ HABERİ
CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan İzmit ilçesindeki ambulans hizmetleri ve itfaiye hizmetlerinde yaşanan problemler nedeniyle ilgili Bakanlıklara soru önergesi verdi. “İZMİT AKMEŞE’YE ACİLEN BİR AMBULANS VE İTFAİYE ARACI SAĞLANMALIDIR" Kocaeli İzmit ilçesinde Akmeşe ve çevre mahallelerde ambulans ve itfaiye hizmetleri ile ilgili büyük sorunlar yaşanıyor. Konu ile ilgili Sağlık Bakanı’na soru önergesi sunan Tarhan: “İzmit ilçesinde Akmeşe ve çevresindeki mahallelerde yaklaşık 8000-9000 bin insan yaşıyor. Ancak bölgede ambulans bulunmadığı için vatandaşlar çok büyük sorun yaşıyorlar. Acil bir durum söz konusu olduğunda bir ambulansın Akmeşe Mahallesi’ne ulaşımı en iyi hava şartlarında 25 dakikayı buluyor. Ancak çevre mahallelere ulaşımda bu süre 35-45 dakikaya kadar çıkıyor. Bu süreler erken müdahale açısından çok uzundur. Son dönemde bu bölgelerde kazalar artmış durumda. Kazaların çoğu ölümlü kaza olarak kayda geçmiştir. Sağlık konusunda erken müdahalenin önemi çok büyük. İnsan hayatı göz ardı edilmektedir” dedi. “Yangınlar zamanında söndürülemediği için tahribat büyük” Tarhan bu bölgelerde yaşanan en büyük sorunlardan birinin de itfaiye hizmetlerinde olduğunu dile getirdi: “Gönüllü itfaiyeciliğin bulunduğu İzmit Akmeşe ve çevre mahallelerde son dönemde çıkan yangınların yarattığı tahribat giderek artmaktadır. Yangınları söndürmede geç kalınması nedeniyle, bu bölgelerde çıkan yangınlarda tahribat %80’lere kadar çıkmaktadır. Kartepe bölgesinden Akmeşe’ye itfaiyenin ulaşması geç olmaktadır. İnsan hayatını ve çevreyi tehdit eden bu durum karşısında acilen çözüm üretilmelidir. Söz konusu bölgeler için tam teşekküllü bir ambulansa ve personelli bir itfaiye aracına ihtiyaç bulunmaktadır. Yarın kötü bir durumla karşılaşmamak için bugünden önlem almak zorundayız.” “Vatandaşın mağduriyeti büyük” Konu ile ilgili Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’na soru önergesi verdiklerinin altını çizen Tarhan: “Ambulans ve itfaiye hizmetlerinde yaşanan bu sorunlar vatandaşları mağdur etmektedir. Bu konuların akıbeti ile ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesi gerekiyor. Bu nedenle ilgili Bakanlıklara sorduk. Bu bölgelerde neden ambulans ve itfaiyenin bulunmadığını, ambulans ve itfaiyelerin dağılımının neye göre belirlendiğini ve bu sorunu çözmek adına ne yapıldığını açıklamalılar. Burada insan hayatından söz ediyoruz. Bu konularda daha hassas davranılması ve bu sorunların bir an önce çözülmesi gerekiyor” dedi.
KOCAELİ HABERİ

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan İzmit ilçesindeki ambulans hizmetleri ve itfaiye hizmetlerinde yaşanan problemler nedeniyle ilgili Bakanlıklara soru önergesi verdi.

“İZMİT AKMEŞE’YE ACİLEN BİR AMBULANS VE İTFAİYE ARACI SAĞLANMALIDIR"

Kocaeli İzmit ilçesinde Akmeşe ve çevre mahallelerde ambulans ve itfaiye hizmetleri ile ilgili büyük sorunlar yaşanıyor. Konu ile ilgili Sağlık Bakanı’na soru önergesi sunan Tarhan: “İzmit ilçesinde Akmeşe ve çevresindeki mahallelerde yaklaşık 8000-9000 bin insan yaşıyor. Ancak bölgede ambulans bulunmadığı için vatandaşlar çok büyük sorun yaşıyorlar. Acil bir durum söz konusu olduğunda bir ambulansın Akmeşe Mahallesi’ne ulaşımı en iyi hava şartlarında 25 dakikayı buluyor. Ancak çevre mahallelere ulaşımda bu süre 35-45 dakikaya kadar çıkıyor. Bu süreler erken müdahale açısından çok uzundur. Son dönemde bu bölgelerde kazalar artmış durumda. Kazaların çoğu ölümlü kaza olarak kayda geçmiştir. Sağlık konusunda erken müdahalenin önemi çok büyük. İnsan hayatı göz ardı edilmektedir” dedi.

“Yangınlar zamanında söndürülemediği için tahribat büyük”

Tarhan bu bölgelerde yaşanan en büyük sorunlardan birinin de itfaiye hizmetlerinde olduğunu dile getirdi: “Gönüllü itfaiyeciliğin bulunduğu İzmit Akmeşe ve çevre mahallelerde son dönemde çıkan yangınların yarattığı tahribat giderek artmaktadır. Yangınları söndürmede geç kalınması nedeniyle, bu bölgelerde çıkan yangınlarda tahribat %80’lere kadar çıkmaktadır. Kartepe bölgesinden Akmeşe’ye itfaiyenin ulaşması geç olmaktadır. İnsan hayatını ve çevreyi tehdit eden bu durum karşısında acilen çözüm üretilmelidir. Söz konusu bölgeler için tam teşekküllü bir ambulansa ve personelli bir itfaiye aracına ihtiyaç bulunmaktadır. Yarın kötü bir durumla karşılaşmamak için bugünden önlem almak zorundayız.”

“Vatandaşın mağduriyeti büyük”

Konu ile ilgili Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’na soru önergesi verdiklerinin altını çizen Tarhan: “Ambulans ve itfaiye hizmetlerinde yaşanan bu sorunlar vatandaşları mağdur etmektedir. Bu konuların akıbeti ile ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesi gerekiyor. Bu nedenle ilgili Bakanlıklara sorduk. Bu bölgelerde neden ambulans ve itfaiyenin bulunmadığını, ambulans ve itfaiyelerin dağılımının neye göre belirlendiğini ve bu sorunu çözmek adına ne yapıldığını açıklamalılar. Burada insan hayatından söz ediyoruz. Bu konularda daha hassas davranılması ve bu sorunların bir an önce çözülmesi gerekiyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.