CHP'DEN FLAŞ 50+1 AÇIKLAMASI

Dünya 20.11.2021 - 14:24, Güncelleme: 20.11.2021 - 14:29
 

CHP'DEN FLAŞ 50+1 AÇIKLAMASI

KOCAELİ HABERİ
CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde 50+1 veya başka herhangi bir alanda için gelebilecek olası revizyon önerisini reddeceklerini söyledi. "Başkanlık sisteminde revizyon, tadilat ya da başkanlık sistemini tahkim edecek herhangi bir şeye biz yokuz" dedi. Erken seçim çağrısını yinelen Salıcı, 2018 seçimlerini hatırlattı. "Seçimler zamanında yapılacak diye diye erken seçime gittik" ifadelerini kullandı CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİNDE OLASI REVİZYON VE 50+1 TARTIŞMASI Biz başkanlık sistemine itiraz etmiştik başkanlık sistemine 50+1'e paket halinde Türkiye'yi yanlışa götüreceğini ifade ettik maalesef dediğimiz doğru çıktı. Türkiye başkanlık sistemi içinde büyük sorunlarla muhatap olmak zorunda kalıyor. Başkanlık sisteminde revizyon başkanlık sisteminde tadilat başkanlık sistemin veya tahkim edecek herhangi bir şeye biz yokuz. Biz Güçlendirilmiş Demokratik Parlamenter Sistem istiyoruz. Seçimi kazandıktan sona vatandaşımıza parlamenter sisteme döndüreceğimize dair teminat veriyor olacağız. Dolayısıyla mevcut sistemi tahkim edecek herhangi bir hamle ile gelmelerinin doğru olmayacağı kanaatindeyiz bize gelmesinler.
KOCAELİ HABERİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde 50+1 veya başka herhangi bir alanda için gelebilecek olası revizyon önerisini reddeceklerini söyledi. "Başkanlık sisteminde revizyon, tadilat ya da başkanlık sistemini tahkim edecek herhangi bir şeye biz yokuz" dedi. Erken seçim çağrısını yinelen Salıcı, 2018 seçimlerini hatırlattı. "Seçimler zamanında yapılacak diye diye erken seçime gittik" ifadelerini kullandı

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİNDE OLASI REVİZYON VE 50+1 TARTIŞMASI

Biz başkanlık sistemine itiraz etmiştik başkanlık sistemine 50+1'e paket halinde Türkiye'yi yanlışa götüreceğini ifade ettik maalesef dediğimiz doğru çıktı. Türkiye başkanlık sistemi içinde büyük sorunlarla muhatap olmak zorunda kalıyor. Başkanlık sisteminde revizyon başkanlık sisteminde tadilat başkanlık sistemin veya tahkim edecek herhangi bir şeye biz yokuz.

Biz Güçlendirilmiş Demokratik Parlamenter Sistem istiyoruz. Seçimi kazandıktan sona vatandaşımıza parlamenter sisteme döndüreceğimize dair teminat veriyor olacağız. Dolayısıyla mevcut sistemi tahkim edecek herhangi bir hamle ile gelmelerinin doğru olmayacağı kanaatindeyiz bize gelmesinler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.