CHP'DE ŞOK İHRAÇ

Siyaset 30.11.2021 - 08:49, Güncelleme: 30.11.2021 - 08:49
 

CHP'DE ŞOK İHRAÇ

KOCAELİ HABERİ
Deniz Baykal'ın genel başkanlığında ki CHP'nin kurmay takımında yer alan CHP eski milletvekili Mehmet Sevigen partisinden ihraç edildi. Sevigen, Kılıçdaroğlu’nun ‘helalleşme’ açıklamalarıyla parti tüzüğünü ihlal ettiğini öne sürmüştü. 17 Kasım’da iktidara yakın Sabah gazetesine konuşan eski vekil şunları söylemişti:  “Disipline verilerek ihraç edilmeli. Açıkça FETÖ ve PKK’ya göz kırpıyor. Kılıçdaroğlu, CHP’nin önündeki en büyük engeldir. Kafasında cumhurbaşkanlığı adaylığı düşüncesi yok, koltuğunu korumaya çalışıyor. Kemal Bey’in kafası çok bulanık ve Atatürk cumhuriyetinden öç almayı hedefliyor. Bu kadar yenilgiye rağmen Atatürk’ten fazla genel başkanlık yaptı.” Kendisinden yardım isteyen kadına yönelik ifadeleri nedeniyle ‘uyarı cezası’ istemiyle Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca hakkındaki kararların ise 2022 yılının ocak ayında yapılacak toplantıda verilmesi bekleniyor.
KOCAELİ HABERİ

Deniz Baykal'ın genel başkanlığında ki CHP'nin kurmay takımında yer alan CHP eski milletvekili Mehmet Sevigen partisinden ihraç edildi.

Sevigen, Kılıçdaroğlu’nun ‘helalleşme’ açıklamalarıyla parti tüzüğünü ihlal ettiğini öne sürmüştü. 17 Kasım’da iktidara yakın Sabah gazetesine konuşan eski vekil şunları söylemişti: 

Disipline verilerek ihraç edilmeli. Açıkça FETÖ ve PKK’ya göz kırpıyor. Kılıçdaroğlu, CHP’nin önündeki en büyük engeldir. Kafasında cumhurbaşkanlığı adaylığı düşüncesi yok, koltuğunu korumaya çalışıyor. Kemal Bey’in kafası çok bulanık ve Atatürk cumhuriyetinden öç almayı hedefliyor. Bu kadar yenilgiye rağmen Atatürk’ten fazla genel başkanlık yaptı.”

Kendisinden yardım isteyen kadına yönelik ifadeleri nedeniyle ‘uyarı cezası’ istemiyle Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca hakkındaki kararların ise 2022 yılının ocak ayında yapılacak toplantıda verilmesi bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.