BU GÖRÜNTÜLER GEBZE'NİN VE BAŞKAN BÜYÜKGÖZ'ÜN KARİZMASINI ÇİZİYOR!

İlçeler 09.10.2024 - 06:06, Güncelleme: 09.10.2024 - 06:45
 

BU GÖRÜNTÜLER GEBZE'NİN VE BAŞKAN BÜYÜKGÖZ'ÜN KARİZMASINI ÇİZİYOR!

KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak
Caddeler ve meydanlar bir kentin görünen yüzüdür ve de kentin aynasıdır ayna. Yani dışardan kente gelen birisi, o kent için notunu kenin meydanlarına ve cadde sokaklarına bakarak karar verir.. Yukardaki fotoğraf kareleri Gebze Kent Meydanından çekilmiş fotoğraf kareleridir; Gebze'nin dünyaca bilinen tarihsel değeri Çoban Mustafa Paşa Camii Külliyesinin de içinde yer aldığı Gebze Kent Meydanını bir tarafında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından alalacele bir anlamda Gebze Metrosunu tanıtım ofisi olarak korsan bir şekilde kurulmuş olan ve sonradan kentkart satış ofsine dönüştürülen ucube bir yapı mevcut.. Gebze Belediyesi de, Büyükşehir Belediyesine adeta "sen kent satarsan ben de ekmk satarım" diye meydan okurcasına hemen tarihi Mustafa Paşa Külliyesinin duvarına bitişik olarak bir Halk Ekmek Büfesini kondurmuş.. Ak Çarşı dükkanları, üst katta ki kafelere kiraya verdikleri alanlarını, hakları olmadığı halde meydana doğru en az bir 25 metrekare genişletmiş..  Beri tarafta Eskiçarşı ve meydan boyunca dizi dizi dizlen seyyar satıcılar ve Kent meydandan hiç eksik olmayan kermes satış standları vs. Tabi ki sabah 10:00 akşam 19:00 saatleri arasında araç girişi yasak olmasına rğmen günün her saatinde meydana dalan ve hatta gün boyu park eden otomobiller, kamyonetler ve minibüsler de işin cabası.. Peki bu görüntüler Marka Kent Gebze'ye yakışıyor mu? Peki bu görüntüler aynı zamanda yüksek şehir planlamacısı olan belediye başkanı Zinnur Büyükgöz'ün mesleki kariyerine yakışıyor mu? Bizce yakışmıyor ve hatta hem Marka Kent Gebze'nin hem de Başkan Büyükgöz'ün karizmasını çiziyor.. Bakın Zinnur Büyükgöz'ün biyografsinde ne yazıyor; 1964 yılında Erzurum’da doğdu. İlköğretim tahsilini 1975’te Bakırköy Koca Sinan İlkokulu’nda ve 1978’de Kadıköy İmam Hatip Ortaokulu’nda tamamladı. 1983’te ise Gebze İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. 1987’de Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden Şehir ve Bölge Plancısı unvanıyla mezun oldu. 1987-1989 yılları arasında aynı üniversitede Şehir ve Bölge Planlaması dalında yüksek lisansını tamamladı. 33 Yıldan bu yana ise Şehir Plancısı unvanıyla hizmet etmeye devam etmektedir. VE SORUYORUZ Tarihi bir değeri olan Çoban Mustafa Paşa Camii Külliyesini çevreleyen  tarihi duvalarına Halk ekem Büfesi yapıştırmak, hangi Şehir Planlama ders kitabının kaçıncı sayfasında yazılı sayın Zinnur Büyükgöz?  
KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak

Caddeler ve meydanlar bir kentin görünen yüzüdür ve de kentin aynasıdır ayna. Yani dışardan kente gelen birisi, o kent için notunu kenin meydanlarına ve cadde sokaklarına bakarak karar verir..

Yukardaki fotoğraf kareleri Gebze Kent Meydanından çekilmiş fotoğraf kareleridir;
Gebze'nin dünyaca bilinen tarihsel değeri Çoban Mustafa Paşa Camii Külliyesinin de içinde yer aldığı Gebze Kent Meydanını bir tarafında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından alalacele bir anlamda Gebze Metrosunu tanıtım ofisi olarak korsan bir şekilde kurulmuş olan ve sonradan kentkart satış ofsine dönüştürülen ucube bir yapı mevcut..

Gebze Belediyesi de, Büyükşehir Belediyesine adeta "sen kent satarsan ben de ekmk satarım" diye meydan okurcasına hemen tarihi Mustafa Paşa Külliyesinin duvarına bitişik olarak bir Halk Ekmek Büfesini kondurmuş..

Ak Çarşı dükkanları, üst katta ki kafelere kiraya verdikleri alanlarını, hakları olmadığı halde meydana doğru en az bir 25 metrekare genişletmiş.. 

Beri tarafta Eskiçarşı ve meydan boyunca dizi dizi dizlen seyyar satıcılar ve Kent meydandan hiç eksik olmayan kermes satış standları vs.

Tabi ki sabah 10:00 akşam 19:00 saatleri arasında araç girişi yasak olmasına rğmen günün her saatinde meydana dalan ve hatta gün boyu park eden otomobiller, kamyonetler ve minibüsler de işin cabası..

Peki bu görüntüler Marka Kent Gebze'ye yakışıyor mu?
Peki bu görüntüler aynı zamanda yüksek şehir planlamacısı olan belediye başkanı Zinnur Büyükgöz'ün mesleki kariyerine yakışıyor mu?
Bizce yakışmıyor ve hatta hem Marka Kent Gebze'nin hem de Başkan Büyükgöz'ün karizmasını çiziyor..

Bakın Zinnur Büyükgöz'ün biyografsinde ne yazıyor;
1964 yılında Erzurum’da doğdu. İlköğretim tahsilini 1975’te Bakırköy Koca Sinan İlkokulu’nda ve 1978’de Kadıköy İmam Hatip Ortaokulu’nda tamamladı. 1983’te ise Gebze İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu.

1987’de Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden Şehir ve Bölge Plancısı unvanıyla mezun oldu. 1987-1989 yılları arasında aynı üniversitede Şehir ve Bölge Planlaması dalında yüksek lisansını tamamladı. 33 Yıldan bu yana ise Şehir Plancısı unvanıyla hizmet etmeye devam etmektedir.

VE SORUYORUZ
Tarihi bir değeri olan Çoban Mustafa Paşa Camii Külliyesini çevreleyen  tarihi duvalarına Halk ekem Büfesi yapıştırmak, hangi Şehir Planlama ders kitabının kaçıncı sayfasında yazılı sayın Zinnur Büyükgöz?  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.