BAŞKAN ASLANTAŞ GTO MECLİS KARARININ DIŞINA NASIL ÇIKTI?

Güncel 02.05.2024 - 13:17, Güncelleme: 02.05.2024 - 13:17
 

BAŞKAN ASLANTAŞ GTO MECLİS KARARININ DIŞINA NASIL ÇIKTI?

KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak
30 Nisan 2024 tarihinde Kocaeli Valiliğinden basına “Eğitime Yüzde Yüz Destek Kapsamında İmzalanan Protokoller Devam Ediyor” başlıklı haberde şu bilgiler paylaşılmıştı; “Eğitime %100 Destek Kampanyası kapsamında, Gebze Ticaret Odası Başkanlığı iş birliği ile yapılacak olan Gebze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik ve Elektronik Atölye Binasının yapımına ait protokol Vali Seddar Yavuz tarafından onaylandı. Makam Toplantı Salonunda gerçekleştirilen protokol imza törenine Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra; Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş, Gebze Ticaret Odası Meclis Başkanı Oğuz Şerifalioğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile ilgili kurum müdürleri katıldı.” BAŞKAN ASLANTAŞ GTO MECLİS KARARININ DIŞINA NASIL ÇIKTI? GTO Meclisinde geçtiğimiz ay gündeme gelen bu okulun yapımı ile ilgili olarak meclise sunulan karar metininde şu ifadeler yer almıştı; “Bölgemizin en önemli sorunlarından biri olarak değerlendirilen ara eleman sıkıntısının giderilmesi amacıyla, Milli eğitim Müdürlüğümüz ile yapılan görüşmeler neticesinde Gebze Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi (GATEM) içersinde tahsis edilecek bir alana Meslek eğitim merkezi ve atölye binasını kapsayan bir eğitim kompleksi yapılması düşünülmektedir. Yapılması düşünülen bu kompleksin,   Gebze Ticaret Odası tarafından yaptırılması” Evet GTO Yönetimi tarafından, GTO Meclisinde oylamaya sunulan okul yapımı projesinde “Gebze Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi (GATEM) içersinde tahsis edilecek bir alana Meslek eğitim merkezi ve atölye binasını kapsayan bir eğitim kompleksi yapılması” ifadeleri yer alıyor ve aynen oylanarak kabul ediliyor.. GTO Başkanı Abdurrahman Aslantaş’ın Kocaeli Valiliği ile imzaladığı “PROJE İÇERİĞİ”nde ise “Gebze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik ve Elektronik Atölye Binasının yapımına ait protokol” ifadesi yer alıyor ve karşılıklı imzalanıyor.. Bu haberin basında yer alması sonrasında bize ulaşan GTO Meclis üyeleri “O okulun yapımı ile ilgili meclise sunulan ve oylanan kararda ‘Elektrik ve Elektronik Atölye Binası’ şeklinde bir ibare yoktu. GTO Başkanımız sayın Aslantaş kendisi de ticari olarak elektrik alanında iştigal ettiği için mi bu yapılacak olan okulun ‘Elektrik ve Elektronik Atölye Binası’ olarak inşasını, Valilik ile protokol içeriğinde imzalatmış. Sayın Başkanımız neden GTO Meclisinde alınan kararın dışına çıkarak böyle bir tercihte bulunmuş, doğrusu anlamakta güçlük çekiyoruz. ” dediler.. Meclis üyeleri ayrıca “Yoksa Başkan Aslantaş kendi ticaret alanı olan elektrik bölümüne kalifiye eleman yetiştirilmesi için mi böyle özel bir tercihte bulundu” şeklinde ki şüphelerini de dile getirdiler..  
KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak

30 Nisan 2024 tarihinde Kocaeli Valiliğinden basına “Eğitime Yüzde Yüz Destek Kapsamında İmzalanan Protokoller Devam Ediyor” başlıklı haberde şu bilgiler paylaşılmıştı;

“Eğitime %100 Destek Kampanyası kapsamında, Gebze Ticaret Odası Başkanlığı iş birliği ile yapılacak olan Gebze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik ve Elektronik Atölye Binasının yapımına ait protokol Vali Seddar Yavuz tarafından onaylandı.

Makam Toplantı Salonunda gerçekleştirilen protokol imza törenine Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra; Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş, Gebze Ticaret Odası Meclis Başkanı Oğuz Şerifalioğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile ilgili kurum müdürleri katıldı.”

BAŞKAN ASLANTAŞ GTO MECLİS KARARININ DIŞINA NASIL ÇIKTI?

GTO Meclisinde geçtiğimiz ay gündeme gelen bu okulun yapımı ile ilgili olarak meclise sunulan karar metininde şu ifadeler yer almıştı;

“Bölgemizin en önemli sorunlarından biri olarak değerlendirilen ara eleman sıkıntısının giderilmesi amacıyla, Milli eğitim Müdürlüğümüz ile yapılan görüşmeler neticesinde Gebze Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi (GATEM) içersinde tahsis edilecek bir alana Meslek eğitim merkezi ve atölye binasını kapsayan bir eğitim kompleksi yapılması düşünülmektedir. Yapılması düşünülen bu kompleksin,   Gebze Ticaret Odası tarafından yaptırılması”

Evet GTO Yönetimi tarafından, GTO Meclisinde oylamaya sunulan okul yapımı projesinde “Gebze Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi (GATEM) içersinde tahsis edilecek bir alana Meslek eğitim merkezi ve atölye binasını kapsayan bir eğitim kompleksi yapılması” ifadeleri yer alıyor ve aynen oylanarak kabul ediliyor..

GTO Başkanı Abdurrahman Aslantaş’ın Kocaeli Valiliği ile imzaladığı “PROJE İÇERİĞİ”nde ise “Gebze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik ve Elektronik Atölye Binasının yapımına ait protokol” ifadesi yer alıyor ve karşılıklı imzalanıyor..

Bu haberin basında yer alması sonrasında bize ulaşan GTO Meclis üyeleri “O okulun yapımı ile ilgili meclise sunulan ve oylanan kararda ‘Elektrik ve Elektronik Atölye Binası’ şeklinde bir ibare yoktu. GTO Başkanımız sayın Aslantaş kendisi de ticari olarak elektrik alanında iştigal ettiği için mi bu yapılacak olan okulun ‘Elektrik ve Elektronik Atölye Binası’ olarak inşasını, Valilik ile protokol içeriğinde imzalatmış. Sayın Başkanımız neden GTO Meclisinde alınan kararın dışına çıkarak böyle bir tercihte bulunmuş, doğrusu anlamakta güçlük çekiyoruz. ” dediler..

Meclis üyeleri ayrıca “Yoksa Başkan Aslantaş kendi ticaret alanı olan elektrik bölümüne kalifiye eleman yetiştirilmesi için mi böyle özel bir tercihte bulundu” şeklinde ki şüphelerini de dile getirdiler..  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.