BAKAN ELVAN'DAN YÜKSEK KUR AÇIKLAMASI

Ekonomi 12.11.2021 - 11:56, Güncelleme: 12.11.2021 - 11:56
 

BAKAN ELVAN'DAN YÜKSEK KUR AÇIKLAMASI

KOCAELİ HABERİ
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Bakanlığının 2022 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda açıklamalarda bulundu. Bakan Elvan, "Döviz kuruna ilişkin son dönemde yapılan hükümetimizin ihracatı desteklemek amacıyla, yüksek döviz kuru hedeflediğine yönelik yorumlar doğru değil. Türkiye dalgalı kur rejimi uygulamaktadır, kurun değeri de piyasada belirlenir" ifadelerinde bulundu Elvan, 2021 yılında büyümenin dengeli bir görünüm ile yüzde 9’un üzerinde gerçekleşmesini beklediklerini belirterek "Büyümenin en az yüzde 65’i yatırımlar ve net dış taleple desteklenecek" açıklamalarında bulundu.
KOCAELİ HABERİ

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Bakanlığının 2022 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda açıklamalarda bulundu.

Bakan Elvan, "Döviz kuruna ilişkin son dönemde yapılan hükümetimizin ihracatı desteklemek amacıyla, yüksek döviz kuru hedeflediğine yönelik yorumlar doğru değil. Türkiye dalgalı kur rejimi uygulamaktadır, kurun değeri de piyasada belirlenir" ifadelerinde bulundu

Elvan, 2021 yılında büyümenin dengeli bir görünüm ile yüzde 9’un üzerinde gerçekleşmesini beklediklerini belirterek "Büyümenin en az yüzde 65’i yatırımlar ve net dış taleple desteklenecek" açıklamalarında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.