ASKON KOCAELİ TEMSİLCİLERİ İŞ FORUMU'NA KATILDI

Güncel 15.10.2024 - 16:50, Güncelleme: 15.10.2024 - 16:50
 

ASKON KOCAELİ TEMSİLCİLERİ İŞ FORUMU'NA KATILDI

KOCAELİ HABERİ
Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Kocaeli Şube Başkanı, Esas Kimya A.Ş. firması sahibi Fatih Işık ve Dış Ticareti Geliştirme Komisyonu Başkanı, Microntech Systems Teknolojik Çözüm Hizmetleri firması sahibi Burcu Yurtkulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić'in katılımıyla düzenlenen Türkiye-Sırbistan İş Forumu'na katıldı. Forumda, Türkiye ile Sırbistan arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da geliştirilmesi için önemli mesajlar verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 2 milyar doları aştığını belirterek hedefin 5 milyar dolar olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türk şirketlerinin Sırbistan'da 9 bin 600 kişiye istihdam sağladığını vurguladı. İş forumunun, Türkiye ve Sırbistan arasında yeni projeler ve yatırımlar için önemli bir adım olduğuna dikkat çekildi. Fatih Işık, forum sonrası yaptığı açıklamada, Türkiye ile Sırbistan arasındaki iş birliğinin güçlü bir irade ile pekiştirildiğini gözlemlediklerini belirterek, iş dünyası olarak her iki ülkenin kalkınması için iş birliklerini artırma yönünde çalışacaklarını ifade etti. Işık, "Ortak çalışmaların güzel sonuçlarını daha da yaygınlaştırarak Türk ve Sırp iş dünyasına yeni fırsatlar sunmayı hedefliyoruz." dedi. Program kapsamında ASKON Kocaeli Başkanı Fatih Işık, T.C. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve T.C. Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile bir araya gelerek firmaların taleplerini iletti. Başkan Işık, bakanları Kocaeli'ye davet ederek Kocaeli iş dünyasının ihtiyaç ve beklentilerinin dile getirilip çözüm odaklı bir iş birliğinin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. ASKON Kocaeli temsilcileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde Türk iş dünyasının bölgedeki yatırımlarının her geçen gün arttığını ve bu olumlu gidişatın devam etmesi için yeni fırsatların değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.
KOCAELİ HABERİ

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Kocaeli Şube Başkanı, Esas Kimya A.Ş. firması sahibi Fatih Işık ve Dış Ticareti Geliştirme Komisyonu Başkanı, Microntech Systems Teknolojik Çözüm Hizmetleri firması sahibi Burcu Yurtkulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić'in katılımıyla düzenlenen Türkiye-Sırbistan İş Forumu'na katıldı.

Forumda, Türkiye ile Sırbistan arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da geliştirilmesi için önemli mesajlar verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 2 milyar doları aştığını belirterek hedefin 5 milyar dolar olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türk şirketlerinin Sırbistan'da 9 bin 600 kişiye istihdam sağladığını vurguladı. İş forumunun, Türkiye ve Sırbistan arasında yeni projeler ve yatırımlar için önemli bir adım olduğuna dikkat çekildi. Fatih Işık, forum sonrası yaptığı açıklamada, Türkiye ile Sırbistan arasındaki iş birliğinin güçlü bir irade ile pekiştirildiğini gözlemlediklerini belirterek, iş dünyası olarak her iki ülkenin kalkınması için iş birliklerini artırma yönünde çalışacaklarını ifade etti.

Işık, "Ortak çalışmaların güzel sonuçlarını daha da yaygınlaştırarak Türk ve Sırp iş dünyasına yeni fırsatlar sunmayı hedefliyoruz." dedi. Program kapsamında ASKON Kocaeli Başkanı Fatih Işık, T.C. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve T.C. Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile bir araya gelerek firmaların taleplerini iletti. Başkan Işık, bakanları Kocaeli'ye davet ederek Kocaeli iş dünyasının ihtiyaç ve beklentilerinin dile getirilip çözüm odaklı bir iş birliğinin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. ASKON Kocaeli temsilcileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde Türk iş dünyasının bölgedeki yatırımlarının her geçen gün arttığını ve bu olumlu gidişatın devam etmesi için yeni fırsatların değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.