ASGARİ ÜCRETTE ÖNEMLİ GELİŞME: İKİ KONUDA UZLAŞMA TAMAM

Ekonomi 29.06.2022 - 18:35, Güncelleme: 29.06.2022 - 18:35
 

ASGARİ ÜCRETTE ÖNEMLİ GELİŞME: İKİ KONUDA UZLAŞMA TAMAM

KOCAELİ HABERİ
İşçi, işveren ve hükümetten beşer temsilci olmak üzere toplam 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu ara zam için ilk toplantısını yaptı. Yaklaşık 8-9 milyon asgari ücretli işçinin gözü bu toplantıdaydı. İşçi, işveren ve hükümetten beşer temsilci olmak üzere toplam 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu ara zam için ilk toplantısını bugün yaptı. Milyonlarca asgari ücretli işçinin gözü bu toplantıdaydı. Komisyonda işçi kesimini Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), işveren kesimini de Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil etti. "ENFLASYONUN NEGATİF ETKİSİNDEN KORUYACAK DÜZENLEMELER..." Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin toplantının ardından Twitter hesabı üzerinden paylaşım yaptı. Bilgin paylaşımında, "İşçi ve işveren temsilcilerimizle bir araya geldiğimiz Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantımızı gerçekleştirdik. Üreterek büyümeye devam eden güçlü Türkiye’nin emektarı işçilerimizi enflasyonun negatif etkisinden koruyacak düzenlemeleri hayata geçireceğiz" ifadelerine yer verdi. TOPLANTIDA İKİ KONUDA MUTAKABAT SAĞLANDI NTV'nin haberine göre; ilk toplantıda iki başlıkta mutabakat sağlandı. Habere göre; asgari ücretteki artış temmuzdan itibaren geçerli olacak ve asgari ücrete vergi muafiyeti, yeni zamla ulaşılan rakam için de uygulanacak. KARARIN YARIN ÇIKMASI BEKLENİYOR Bakan Bilgin toplantı öncesinde yaptığı konuşmada, "Asgari ücret için hep normal, zamanında artacak demiştim ama gelinen noktada enflasyon nedeniyle yeniden belirlememiz gerekiyor. Enflasyon gelir dağılımını bozuyor. Çalışanlar enflasyon karşısında kendi gelirlerini düzenleyemediği için sosyal devlet tedbirleri devreye girmektedir. Enflasyonun emekçiler üstündeki baskısını kaldıracağız. Çalışanlarımızın enflasyon karşısında korunması bizim görevimizdir" demişti. Bakan Bilgin, bugün başlatılan komisyon çalışmalarının yarın sonuçlanacağını ümit ettiklerini söyledi.
KOCAELİ HABERİ

İşçi, işveren ve hükümetten beşer temsilci olmak üzere toplam 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu ara zam için ilk toplantısını yaptı. Yaklaşık 8-9 milyon asgari ücretli işçinin gözü bu toplantıdaydı.

İşçi, işveren ve hükümetten beşer temsilci olmak üzere toplam 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu ara zam için ilk toplantısını bugün yaptı.

Milyonlarca asgari ücretli işçinin gözü bu toplantıdaydı.

Komisyonda işçi kesimini Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), işveren kesimini de Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil etti.

"ENFLASYONUN NEGATİF ETKİSİNDEN KORUYACAK DÜZENLEMELER..."

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin toplantının ardından Twitter hesabı üzerinden paylaşım yaptı. Bilgin paylaşımında, "İşçi ve işveren temsilcilerimizle bir araya geldiğimiz Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantımızı gerçekleştirdik. Üreterek büyümeye devam eden güçlü Türkiye’nin emektarı işçilerimizi enflasyonun negatif etkisinden koruyacak düzenlemeleri hayata geçireceğiz" ifadelerine yer verdi.

TOPLANTIDA İKİ KONUDA MUTAKABAT SAĞLANDI

NTV'nin haberine göre; ilk toplantıda iki başlıkta mutabakat sağlandı. Habere göre; asgari ücretteki artış temmuzdan itibaren geçerli olacak ve asgari ücrete vergi muafiyeti, yeni zamla ulaşılan rakam için de uygulanacak.

KARARIN YARIN ÇIKMASI BEKLENİYOR

Bakan Bilgin toplantı öncesinde yaptığı konuşmada, "Asgari ücret için hep normal, zamanında artacak demiştim ama gelinen noktada enflasyon nedeniyle yeniden belirlememiz gerekiyor. Enflasyon gelir dağılımını bozuyor. Çalışanlar enflasyon karşısında kendi gelirlerini düzenleyemediği için sosyal devlet tedbirleri devreye girmektedir. Enflasyonun emekçiler üstündeki baskısını kaldıracağız. Çalışanlarımızın enflasyon karşısında korunması bizim görevimizdir" demişti.

Bakan Bilgin, bugün başlatılan komisyon çalışmalarının yarın sonuçlanacağını ümit ettiklerini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.