VE AK PARTİ GEBZE DEĞİŞİMCİLER BU SABAH TOPLANDI; Kimler katıldı?

Ak Parti Gebze İlçe Kongresinde, ilçe başkanı değişiminden yana olanlardan Yılmaz Bayram ile dün yaptığımız ve bu sabah yayına soktuğumuz röportajda, Yılmaz Bayram'ın "Geniş katılımlı bir toplantı programımız olacak." açıklamasına da yer vermiştik..

Ve Yılmaz Bayram bu sabah elli kişinin üzerindeki bir katılımla gerçekleştirdikleri o toplantıyı sosyal medyadan "İstişarede hayır var dedik, hoş sohbet için bir araya geldik." sözleri ile paylaştı..

Ak Parti Gebze'de değişim toplantısına başta Celal Çelikbilek, Mehmet Külte, Selim Malkoç, Erol Kuru, Yetiş Akpınar, Arif Köroğlu, Hakan aydemir, Atilla Karakaş, Mustafa Yıldıztekin, Mikdat Aydın, Köksal Tatoğlu, Mehmet Yetiş, Süleyman Zengin, İlhan Tuğrul, Murat Yelek, Hüseyin Katı, Sezer Ünlütürk, Mustafa Yıldıztekin, Davut Çelik, Enes Koçer, Murat çetinkaya, Mustaf Önal, Hüseyin Kurt, Sekan Özgenç, Nuri Uzun, selami Kural, Ertan Kara, Yalçın Coştur, İnan Yusuf Karaca ve Turan Demirhan olmak üzere toplamda elliyi aşkın tanınmış Ak Partili isim katılım sağladı..

İŞTE YILMAZ BAYRAM İLE OLAN O RÖPORTAJIMUZ

9 Kasım 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Ak Parti Gebze İlçe kongresi öncesinde, Gebze siyaset kulisleri fokur fokur kaynarken, biz de altına odun atmaktan ziyade siyaset kazanından gelen seslerin izini sürdük ve o izler bizi çok sayıdaki Ak Parti Gebzeli eski kurmaylara götürdü..

İşte o isimlerden birisi de Ak Parti Gebze’nin iz bırakmış isimlerinden birsi olan eski ilçe başkanı Yılmaz Bayram idi..

Gebze’ye gelen Ak Parti Kocaeli milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye başkanının ilk uğrak yerlerinden birisi olan Yılmaz Bayram’ı iş yerinde ziyaret ettim ve direk olarak sordum;

-Ak Parti Gebze ilçe kongresi için gizli gizli ofis toplantıları yapıyormuşsunuz?
-Türkiye’yi idare eden bir partinin ilçe kongresine hazırlanmak için yapılan toplantılar ne zamandan beri gizli toplantı olarak değerlendirilmeye başlandı. Biz öyle gizli mizli toplantı yapmıyoruz. Açık toplantı yapıyoruz hem de bu kongreye ilgi gösteren tüm partililerimizin hepsine açık toplantılar.

-Ne istiyorsunuz?
-Değişim istiyoruz..

-Nasıl bir değişim bu?
Ak Partinin kuruluşundan bugüne kadar çok emeği geçmiş ve hep partili kalmış isimler ile parti tabanımızın görüşleri, istek ve taleplerinin alınması sonrasında yapılacak olan bir yönetim değişikliği..

-Ya böyle bir yönetim değişimine gidilmezse?
-Ya değişim ya da değişim demeye devam edeceğiz.
-Yani?
-Yanisi ya Kocaeli ve Genel Merkezdeki partili büyüklerimiz, Gebze’deki Ak Partililerin sesine kulak vererek bu yönetim değişimini gerçekleştirecek ya da Ak Parti Gebze’de değişimden yana olanlar, kongereye sunacağı alternatif yönetim listesi ile bu değişimi kendileri yapacak.

-Kaç kişisiniz?
-Değişimden yana olan partililerimizin sayısı kaçlarla ifade edilemeyecek kadar çok.

- Tanınan ve bilinen partililerinizi kasdetmiştim?
-Yakında öğrenirsiniz.  
-Ne olacak ki yakında?
-Geniş katılımlı bir toplantı programımız olacak.

-Sizde aday mısınız ileç başkanlığına?
-Yok ben yaptım o görevi, yapmayan partililerimizden birisi olsun.

-Kimler var mesela ilçe başkan adaylarınız olarak?
-Şu an isim üzerinde takılmıyoruz, değişim ve değişimin ilkeleri üzerine yoğunlaşmışız. Herhangi bir isim etrafında öne çıkmıştığımız yoktur . İlçe Başkan adaylığı için
En az on isim sayabilirim..
-Kimler onlar?
Yılmaz başkan polemik olmaması için bu son sorumuza karşı, yazılmamak koşulu ile beş isim saydı, ve “diğer beşi de bende kalsın” dedi..

Evet Ak Parti Gebze’de “değişim” talebi var ve bakalım Ak Parti Kocaeli kurmayları ve Genel Merkez düzeyinde bu talep nasıl bir karşılık bulacak..  

Ve tabi ki Yılmaz Bayram’a da söylediğim şu sözleri sosyal medya sayfalarımdan da paylaşmayı ihmal etmedim;
“Ak Parti Gebze İlçe Kongresinde “Değişim” talebinde olanlar var..
Değişim sözcüğü kulağa her zaman hoş gelir..
Yeter ki “FETÖ soslu” olmasın!”