NAİL ÇİLER'DEN ''GEBZE'' MESAJI

CHP Kocaeli milletvekili Nail Çiler, Gebze'nin kurtuluşunun 102. Yıldönümü için yayınladığı mesajında şu ifadeler yer verdi;

"Bugün Gebzemizin kurtuluşunun 102. Yılı. Gebze’miz, 12 Ekim 1922 tarihinde düşman işgalinden Gebze halkının büyük bir azmi ve kararlılığı sayesinde kurtularak, vatan topraklarımızın bir parçası olarak kalmıştır. Kartaca Komutanı Anibal'ın, Sultan Orhan’ın, Fatih’in, Mimar Sinan’ın, Osman Hamdi Bey’in yaşadığı, Mustafa Kemal Atatürk’e ev sahipliği yapan izlerini her köşesinde hissettiğimiz Medeniyetlerin yurdu Gebze’miz, Kurtuluş Savaşı’nın önemli dönüm noktalarından biridir.

Yüksek kültürü, tarihi, sanayisi ile çok önemli bir yeri olan Gebze 2 gündür hiç hak etmediği şekilde anılıyor. Gebze Belediyesinin yaptığı katliam sonrasında, vatandaşlarımızın ve bizim haklı tepkilerimiz ile Türkiye Gebze’ye odaklandı. Vatandaşlarımıza sağduyuları için teşekkür ediyorum. Bu görüntüleri Gebze’nin ve hiçbir kentimizin hak etmediğini düşünüyorum. Bu durum TBMM’de kabul edilen katliam yasasının sonuçlarının ne kadar ağır olduğunu gösteriyor. AYM’nin alacağı kararla bu yanlışa son vermesi gerekiyor. Dün dünya kız çocukları günüydü, kızımla birlikte kahvaltı yapıp programlarımıza öyle başlama düşüncem varken kendimizi Gebze Hayvan Barınağındaki vahşeti incelerken bulduk. Bugün de Gebze’nin kurtuluşu için daha güzel mesajlar vermek isterdim ancak içinde bulunduğumuz durum güzel ve gurur kaynağı olan anlarımızı buruk kutlamamıza sebep oluyor.

Biz Gebze’nin geçmişini, kültürünü ve değerini biliyoruz. Gebze’yi yönetenlerin de bunun farkına varması gerekiyor. Kimse unutmasın ki Gebze sahipsiz değildir! Gebze’nin kurtuluşu kutlu olsun! Sevgi ve selamlarımla."