
KOCAELİ'DE DE ÇÖPE, İZMARİTE, CEZA KESİLSİN...
"Biz İzmitiz" Grubu, CHP'li Bolu ve Eskişehir Belediyleri tarafından uygulamaya sokulan çevreyi kirletenlere para cezası uygulamasının, Kocaeli'de de başlatılması için çağrı yaptı.
Biz İzmitiz Grubu Kurucusu Hüseyin Erol tarafından yapılan çağrıda şu ifadelere yer verildi;
BİZ DE İSTİYORUZ: ÇÖPE, İZMARİTE, CEZA KESİLSİN...
Bolu Belediyesi tarafından 31 Temmuz 2024'te, Eskişehir Büyükşehir, Odunpazarı ile Tepebaşı Belediyelerinin ise 5 Şubat 2025 tarihinde başlattığı çevre kirliliğiyle mücadele uygulamaları, "DAHA TEMİZ BİR KOCAELİ" hedefi doğrultusunda artık zorunlu bir adım haline gelmiştir.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ile 12 ilçe belediyemizin Zabıta Müdürlükleri, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32/1. maddesi uyarınca, yerlere tüküren; çöp, sigara izmariti, çekirdek kabuğu gibi atıkları yere atanlara idari para cezası uygulanmasını devreye sokmalıdır. (Bolu Belediyesi 593 TL’den, 14.407 TL’ye kadar- Eskişehir Büyükşehir Belediyesi- Odunpazarı Belediyesi- Tepebaşı Belediyesi: 2953 TL idari ceza uygulaması yapmaktadır) "En İyi Temizlik, Kirletmemektir." anlayışıyla hareket eden Biz "İzmitiz" Grubu olarak, farkındalık yaratmak ve çevre kirliliğiyle mücadele etmek amacıyla bu önemli talebin kayda geçmesini arz ediyoruz.
Kocaeli Büyükşehir ve İlçe Belediye Meclislerinin (Encümen), gerekli kararları en kısa sürede alarak uygulamanın ivedilikle hayata geçirilmesini bekliyoruz. Bir kentin temizliğinin yalnızca yerel yönetimlere bırakılmayacak kadar önemli olduğunu bilerek, her bir kent sakinini bu ortak sorumluluğu yerine getirmeye davet ediyoruz."