KOCAELİ AHİLİKTE BULUŞTU

Vali İlhami Aktaş, Ahilik Teşkilatının kurucusu Ahi Evran-ı Veli’yi anmak, Ahilik ilkelerini yaşatmak ve tanıtmak amacıyla her yıl düzenlenen "Ahilik Haftası" etkinliklerine katıldı.

Ahilik Haftası etkinlikleri, İzmit Yürüyüş Yolunda yapılan yürüyüş ve halk oyunları gösterimi eşliğinde coşkuyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program, Yeni Cuma Camii İmamı Sami Altınkayık’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ve protokol konuşmaları ile devam etti. 

Kocaeli Esnaf Sanatkâr Odaları Başkanı Kadir Durmuş ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın Ahilik Haftasının, ahilik felsefesinin önemine değindikleri konuşmaları akabinde, Vali İlhami Aktaş’ta davetlilere hitap ederek, Ahilik Teşkilatının kurucusu Ahi Evran-ı Veli başta olmak üzere Ahilik felsefesinin bu güne kadar yaşatılmasında emeği ve katkısı olanları rahmetle anıp, esnaflarımızın haftalarını kutlayarak bol ve bereketli kazançlar diledi.

Vali İlhami Aktaş ve protokol üyeleri tarafından yılın Ahisi Şekip Atay, yılın kalfası Emrah Avcı ve yılın çırağı Tuğra Ahmet Akyol’a plaket ve ödül takdimi yapıldı. Şed kuşatma töreni ve pişmaniye çekimi etkinliği sonrası günün anısına toplu hatıra fotoğraf çekimi ile program sonlandı.

Etkinlik sonrasında çevredeki esnaflarımızı da ziyaret eden Vali İlhami Aktaş, Ahilik Haftalarını kutlayarak bol ve bereketli kazançlar diledi.

Ahilik Haftası Kutlama Programına; Vali İlhami Aktaş’ın yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy, ilgili kurum müdürleri, Kocaeli Esnaf Sanatkâr Odaları Başkanı Kadir Durmuş, oda başkanları, esnaf ve sanatkarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.