KILIÇ: ''VATANDAŞ ÇORBA DA İÇEMEYECEK''

İYİ Parti Kocaeli Medya İlişkilerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Buğra Yiğit Kılıç, gıda ürünleri başta olmak üzere birçok kalemde yaşanan fiyat artışılarıyla ilgili yazılı açıklamada bulundu.

Kılıç, yazılı açıklamasında, “Türkiye Yüzyılı dediklerinin Zam Yüzyılı, Fukaralık Yüzyılı olduğunu her gün gelen zamlardan anlıyoruz. Durum bu iken Türk halkına ‘2025’e kadar sabredin’ deniliyor. Ey AK Parti, Türk halkı zaten yıllardır sabrediyor. Türk halkının sofrasındaki ekmek yıllardır küçülüyor. Daha ne kadar fakirleşecek halkımız? 

Son olarak Kocaeli Aşçı, Kebapçı, Köfteci ve Lokantacılar Esnaf Odası da elektrikten akaryakıta, doğalgazdan personele kadar artan maliyetleri göz önünde bulundurarak ve halkı olarak tüm ürünlere zam yaptı. Bir kase çorba 25 liradan 40 liraya çıktı. Bir tabak köfte 140 lira oldu. Kuru fasulye 60 lira.

Bizler soruyoruz: Vatandaşı bir kase çorba içemeyecek hale getiren iktidar elini halkın cebinden ne zaman çekecek? Bu iktidar ne zaman ekonomiyi düzgün bir şekilde yönetecek? Elbette halkımız gibi bizim de umudumuz yok. Şundan eminiz: Bu iktidardan önce yerelde, sonra da olası bir erken seçimle genelde kurtulacağız.” dedi.