AK PARTİ GEBZE İLÇE KONGRESİ ÖNCESİ SON DURUM

9 Kasım 2024 Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan Ak Parti Gebze İlçe Kongresinde, mevcut ilçe başkanı Recep Kaya tekrar başkan olabilmek için saha ve kulis çalışmalarını aralıksız olarak sürdürürken, Gebze'de ilçe başkanı değişiminden yana olanlar ile ilçe başkanı olma düşüncesinde olanlar ise bu kez Recep Kaya'nın düşürülmesi için topluca hareket etmeyei yeğlediler..

Ak Parti Gebze İlçe Teşkilatında ilçe başkanlığı, il ve ilçe yöneticiliği, belediye meclis üyeliği görevlerinde bulunmuş olan elli kişi civarındaki ismin, 5 Ekim  Cumartesi sabahı geniş bir katılımla gerçekleştirdikleri  "değişimciler toplantısı"nı, sosyal medyadan Ak Parti Gebze eski ilçe başkanı Yılmaz Bayram "İstişarede hayır var dedik, hoş sohbet için bir araya geldik." sözleri ile paylaşmıştı..

Ak Parti Gebze'de değişim toplantısına başta Celal Çelikbilek, Mehmet Külte, Selim Malkoç, Erol Kuru, Yetiş Akpınar, Arif Köroğlu, Hakan aydemir, Atilla Karakaş, Mustafa Yıldıztekin, Mikdat Aydın, Köksal Tatoğlu, Mehmet Yetiş, Süleyman Zengin, İlhan Tuğrul, Murat Yelek, Hüseyin Katı, Sezer Ünlütürk, Mustafa Yıldıztekin, Davut Çelik, Enes Koçer, Murat çetinkaya, Mustaf Önal, Hüseyin Kurt, Sekan Özgenç, Nuri Uzun, selami Kural, Ertan Kara, Yalçın Coştur, İnan Yusuf Karaca ve Turan Demirhan olmak üzere toplamda elliyi aşkın tanınmış Ak Partili isim katılım sağlamıştı..

RECEP KAYA AK PARTİ GEBZE DEĞİŞİMCİLERİNE KARŞI SAHAYI PARSELLEDİ
Ak Parti Gebze değişimcilerinin gerçekleştirdikleri o toplantıdan sonra sahaya daha da bir aktif olarak inen Recep Kaya o günden bugüne Ak Parti Gebze'de geçmişte görev yapmış olan tüm ilçe başlkanları ve yönetim kurulu üyelerini, eski mahalle teşkilat başkanlarını ve yine eski Gebze Belediye Meclisi üyelerini tek tek hane ve iş yerlerinde ziyaret ederek sohbetler etti ve kongre süreci üzerine istişarelerde bulundu..

Recep Kaya'nın bu hızlı ve baş döndürücü ziyaret ve istiaşer performansı siyaset kulislerinde "Recep Kaya, Ak Parti Gebze değişimcilerine karşı sahayı parselledi" şeklinde yorumları da beraberinde getirdi..  

BAŞKAN TALUS VE BÜYÜKAKIN DEĞİŞİMCİLERİ SABAH KAHVALTISINDA AĞIRLADI
Ak Parti Gebze değişimcilerinin o geniş katılımlı toplantısından sonra Ak Parti Gebze ilçe kongresi oluşan bu duruma müdahale edilmesi gerketiği konusunda hemfikir olan Ak Parti Kocaeli il başkanı Şahin Talus ile Kocaeli Büyükşehir Belediye başkanı Tahir Büyükakın, Ak Parti Gebze değişimcilerinin en önde gelen isimlerini geçtiğimiz hafta İzmit'te sabah kahvaltsında ağırladılar..

Başkan Talus ve Büyükakın burada yaptıkları konuşmada Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik ve siyasi durum ile dış tehditlere de vurgu yaparak Ak Partililer olarak birlik ve beraberlik içinde olmları gerektiğini dile getirdikten sonra temayüller doğrultusunda Genel Merkezin belirleyeceği ilçe başkan adayının etrafında birleşilmesi gerktiğini söylediler..

Başkan Büyükakın'ın ayrıca "keşke bu değişim talebinizi medyaya yansıtmak yerine bize ulaştırsaydınız" diye sitem ettiği de öğrenildi..

Değişmciler ise Talus ve Büyükakın'a ilçe başkanı değişim taleplerinin arkasında ve kararlı olduklarını dile getirdikten sonra "eğer il teşkilatımız ve genel merkezimiz bizim bu haklı talebimize olumlu yaklaşırsa, biz de ilçe başkanlığında kimleri görmek istediğimize dair listemizi sunarız" şeklindeki net konumlarına özetlediler..

İŞTE GEBZE'DE BAŞKAN ADAYLIĞI İÇİN KONUŞULAN İSİMLER
Ak Parti Gebze değişimciler cephesinde ilçe başkan adayı olarak konuşulan isimler ise şunlar;
Yılmaz Bayram - Ak Parti Gebze eski ilçe başkanı 
Yalçın Coştur - Ak Parti Gebze eski ilçe başkan yardımcısı
Hüseyin Kurt - Ak Parti Kocaeli ve Gebze eski ilçe başkan yardımcısı
Mikdat Aydın - Ak Parti Kocaeli ve Gebze eski ilçe başkan yardımcısı
Celal Çelikbilek - Ak Gebze eski belediye meclisi üyesi
Selim Malkoç - Ak Gebze belediye meclisi üyesi
Samet Coşkun - Ak Parti Kocaeli Yönetim kurulu üyesi

Evet Recep Kaya'nın karşısında ilçe başkan adayı olarak bu yedi isim konuşuluyor. Manşet fotoğraf karesinde siyah zemine soru işareti olarak koyduğum sekizinci ismi ise her seçimde ve her kongerede ismini ilçe başkan aday adayı, belediye başkan aday adayı, milletvekili aday adayı olarak konuşturmaktan zevk almak veya reklamını yaptırmaya çalışmak gibi bir zaafiyet taşıdığından dolayı o amaca hizmet etmemek için bu haberimizde ismine ve resmine yer vermedik..