ZİNNUR BÜYÜKGÖZ HABERSİZCE GİTTİ

Gebze belediyesine ait Pelitli mahallesindeki Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'ndegeçtiğimiz Cuma günü çöp torbaları içinde bulunan çok sayıdaki kedi ve köpek cesetlerinin, kamuoyunda oluşturduğu infial nedeni ile zor günler geçiren Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz Kırgızistan'a gitti..

Zinnur Büyükgöz'ün Kırgızistan'a gidişi konusundaGebze Belediyesinden basına bir bilgilendirme ve sosyal medya sayfalarından da bir paylaşım yapılmazken, kendisi ile birlikte Kırgızistan'a giden Başiskele Belediye Başkanı Mehmet Yasin Özlü ise bu gidişlerini sosyal medyadan aşağıdaki ifadelerle paylaştı;

"Türk Dünyası Belediyeler Birliği adına, Kırgızistan Yerel Yönetimler Birliği’nin düzenlediği Uluslararası Şehircilik Forumu’na ülkemizi temsilen katıldık. Bu önemli platformda, Türkiye’deki sosyal belediyecilik anlayışımızı ve bu alandaki tecrübelerimizi paylaştık. Şehirlerimizi medeniyetimizin köklü değerleriyle inşa ederken, sadece fiziksel yapılaşmanın yeterli olmadığını, esas olanın gönüllere dokunmak olduğunu vurguladık. Hacı Bayram-ı Veli’nin “İnsan şehri inşa ederken aslında kendini inşa eder” sözüne atıfla, sosyal belediyeciliğin ve yerel kalkınmanın temelinde gönüllere ulaşmanın bulunduğunu ifade ettik. Başiskele'de hayata geçirdiğimiz projelerle, tarihimizden ilham alarak geleceğe sağlam adımlarla ilerliyor; şehrimize yeni ve modern yaşam alanları kazandırarak hem gönüllere hem de kentimize dokunuyoruz."