GELİR VERGİSİNİ ANLADIK DA BORÇTAN VERGİ ALINIR MI?

Saadet Partisi Gebze İlçe Teşkilatı, İlçe Başkanı Erkan Vural’ın başkanlığından haftalık toplantısını icra etti. Toplantıda birim başkanlarının haftalık raporlarının yanı sıra ülke ve Gebze gündemi ele alındı.

Başkan Vural, Ak Parti hükümetinin yanlış ekonomi politikalarını eleştirerek özellikle son vergi düzenlemesi kapsamında limiti 100 bin TL’nin üzerindeki kredi kartlarından 750 TL alınması kararına tepki gösterdi.

“GELİR VERGİSİNİ ANLADIK DA BORÇTAN VERGİ ALINIR MI?”

Türkiye’de borca dayalı para sisteminden ötürü derin bir ekonomik kriz yaşandığını ifade eden Vural, “Hükümetin yanlış ekonomi politikası ülkeyi şuan uçuruma getirdi. Tüketime ve borca dayalı para sisteminden ötürü sürekli dışa bağımlılık artarken bütçedeki açıklar ise borç ve yeni vergilerle giderilmeye çalışılıyor. Bu noktada özellikle yeni açıklanan tedbirler kapsamında limiti 100 bin TL’nin üzerindeki kredi kartı sahiplerinden 750 TL kesileceğinin açıklanması ise devletin ekonomik olarak uçurumdan yuvarlanmak üzere olduğunu gösteriyor. Burada akıl dışı bir eylem var. Kredi kartıyla alışveriş yapmak borçla alışveriş yapmaktır. Gelirden vergi alınmasını anladık da borçtan vergi almak nasıl bir aklın ürünüdür bunu anlayamıyoruz ve artık bu iktidarı hiç anlamıyoruz” dedi.

“BU BÖYLE GİTMEZ”
Ak Parti iktidarının milletin ve ülkenin kaynaklarını israf ederek devleti büyük bir buhrana sürüklediğini belirten Vural, sözlerine şöyle devam etti:
“Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre bireysel kredi veya kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe düşen kişi sayısı yılın ilk 6 ayında yüzde 43 artarak 891 bin kişi oldu. Borcu bulunan vatandaşların sayısı 40 milyonu aştı. Bu bize toplum geçiminin büyük bir kısmını kredi kartları üzerinden yaptığını gösteriyor. Hükümet ise bankalara mahkûm ettiği milletimizden 750 TL resmen haraç kesmeye kalkıyor ve borçlandığın için vergi vereceksin diyor. Bu içinde bulunduğumuz ekonomik sosyal buhran içinde olduğumuzu gösteriyor. Ülkenin her anlamdaki gidişatını kaygıyla takip ediyoruz. Bu düzen değişmeli adil ve yaşanabilir bir Türkiye için artık bir başlangıç yapmalıyız. Çünkü bu böyle gitmez. Ülkeyi uçuruma getiren AKP iktidarı Milli Görüş’ün tek temsilcisi Saadet Partisi’ne ülkenin anahtarını teslim etmenin zamanı gelmiştir.”