Ahmet Taşgetiren: 'Erdoğan bunu gerçekten yapacak mı?'

Karar yazarı Ahmet Taşgetiren, Erdoğan'ın "şiir" davasını hatırlattı, İmamoğlu'nun önünün "ahmak" davası ile kesilmeye çalışılmasının bir hata olduğunu belirtti.

Ekrem İmamoğlu hakkında açılan "ahmak" davasının istinaf sonuçları beklenirken muhafazakar camiada yargının araçsallaştırılmasına ilişkin kaygılar dile getiriliyor. Karar yazarı Ahmet Taşgetiren,  İmamoğlu'nun muhtemel Cumhurbaşkanı adayı olduğunu, dört seçimde iktidarı yendiğini hatırlattı, Erdoğan'ın bir şiir okuduğu için siyasi yasaklı hale getirildiği günleri hatırlatan Taşgetiren, İmamoğlu'nun önünün yargı yoluyla kesilmeye çalışılmasının muhafazakar camianın değerleriyle örtüşmediğini ifade etti.

Ahmet Taşgetiren'in "Bunu yapacak mıyız?" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:
"Erdoğan bir kere daha Cumhurbaşkanı olmak istiyor mu? Bunun kapıları açılır mı/ Bunu bilmiyoruz. Ama Erdoğan’ın hem Cumhurbaşkanı olmak isteyeceğini, hem de mesela İmamoğlu’nu bir kere ’Yenerek’ siyaseti tamamlamak isteyeceğini tahmin etmek yanlış olmaz. Ancak tam da bu süreçte, Tayyip Erdoğan’a yasaklılık yaşatan ’şiir işi’ne benzer ’Ahmak davası’ diye ünlenen bir dava ile başının üzerine bir Demokles kılıcı asıldığı da bir gerçek.

Yani ne diyoruz İmamoğlu’na ve onu Cumhurbaşkanlığında görmek isteyenlere? ’Yargı ne derse o’ diyoruz. İşimize öylesi gelirse ümüğünü sıkmış oluruz yargı marifetiyle…

‘Bunu yapacak mıyız?’ sorusu bununla ilgili. Yani rakip gördüğümüz birisinin yolunu kesmek için yargıyı araçsallaştıracak mıyız? Bunu meşrulaştırırsak, yargı yoluyla başka neleri meşrulaştırabileceğiz sorgulamasının da kapısını aralarız."
(ALINTI)