DARICA'DA GAZİLER GÜNÜNE İLGİ VE KATILIM YÜKSEKTİ

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Darıca’da gerçekleştirilen kutlama töreni başta Darıca Kaymakamı Yüksel Kara ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Darıca Şube Başkanı Hüseyin Çoban olmak üzere Kahraman Gazilerimiz, İlçe Protokolü, siyasi parti ve STK başkanları, vatandaşlar ve öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleşti..

Tören alanında Çelenk Sunma ile başlayan Kutlama Töreni günün anlamı üzerine yapılan konuşmalarla devam etti.

Törende konuşan Darıca Kaymakamı Yüksel Kara ”Gazilerimiz, şanlı tarihimizin ebeԁi kahramanları, ԁestansı tarihimizin уaşaуan abiԁeleri, milletimizin bağımsız olma şuurunu ԁiri tutan efsaneleri ve Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, Türk feԁakârlığının ölümsüz ԁestanlarıԁır. Başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimizi en derin şükran, sevgi ve saygıyla selamlıyorum. 19 Eylül Gaziler Günü kutlu olsun.” dedi..

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Darıca Şube Başkanı Hüseyin Çoban’da yaptığı anlamlı konuşmada özetle şu ifadelere yer verdi;

 “19 Eylül Gaziler Günü bedeli canla ve kanla ödenmiş bu toprakların vatan olmasında, devletimizin bekası uğrunda canlarını adayanların gurur ve şerefle hatırlandığı bir gündür. 19 Eylül Gaziler Günü; Kurtuluş Savaşı’nda, Kore’de, Kıbrıs’ta savaşan Muharip Gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimi ile üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda dış destekli terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis, güvenlik korucuları ve 15 Temmuzda meydana gelen hain darbe girişimine karşı vücutlarını tanklara siper eden malül gazilerin şeref günüdür. 19 Eylül Gaziler Günü Başkumandan Mustafa Kemal’i Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazi ile taçlandırıldığı gündür.

Hiç düşünmeden, geriye bakmadan vatan, millet ve bayrak için yediden yetmişe emperyalist devletlerin top yekün saldırılarına karşı mücadele ederek bize bu cennet vatanı emanet eden başta Ulu Önderimiz Mustafa Kamal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal eden tüm Gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, hayatta olan Gazilerimize, aileleri ile birlikte sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Bu anlamlı günümüzü bu alanda bizimle birlikte kutlamaya gelen sizlere saygı ve sevgilerimizi sunuyorum.”

Gaziler Günü anma programları kapsamında daha sonra Kaymakam Yüksel Kara,  ilçe protokolü ve gazilerimiz ile birlikte önce Darıca Şehitliğini  ziyaret ederek şehitlerimiz dualarla andılar ve ardaından Darıca'da yaşayan gazilerimizi evlerinde ziyaret edildi.