GTO Başkanına siyasetten tepki; Sermayeye değil, emekçilere kaynak!

GTO Başkanına EMEP'ten cevap: Sermayeye değil, emekçilere kaynak!Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş'ın revize edilmiş Orta Vadeli Program’la ilgili yaptığı değerlendirmede, "Temel beklentilerimizi arşılıyor, bizleri memnun etmektedir" sözlerine Emek Partisi Gebze İlçe Başkanı Yusuf Akar'dan cevap geldi: "Bu program ücretli kölelik programıdır." 

Gebze Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş, Orta Vadeli Program’a (OVP) yönelik konuştu. İş dünyası olarak sürecin takipçisi ve destekçisi olduklarını vurgulayan Aslantaş, "Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz tarafından açıklanan 2025-2027 dönemlerini kapsayan Orta Vadeli Program iş dünyasının temsilcileri olan bizlerin temel beklentilerini karşılamaktadır. Programın içeriğinde yer alan enflasyonla mücadele etme, başarının sürdürülebilir hale getirilmesi ve gelecek ile ilgili olumlu tahminlerin sıklığı bizleri oldukça memnun etmektedir. Ayrıca yapısal reformları kapsayan kritik adımların da atılmasıyla birlikte ülkemiz uluslararası arenada daha güçlü bir hale gelecek ve bu da iş dünyamızın yapacağı kıymetli girişimlerle birlikte ülkemizin marka değerinin daha da artmasına katkı sağlayacaktır" diye konuştu. 

"İŞÇİ VE EMEKÇİ DÜŞMANI PROGRAM"
Bu açıklamaya Emek Partisi (EMEP) Gebze İlçe Başkanı tepki gösterdi. "GTO Başkanı Aslantaş'ın açıklamaları sermaye sınıfının ellerini ovuşturduğunun göstergesi ama biz bu programı kabul etmiyoruz. İşçi ve emekçi düşmanı Erdoğan-Şimşek programına karşı birleşik mücadele edeceğiz" diyen Akar, "Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Programın revize edilmiş halini açıkladı. 12. Kalkınma Planının parçası olan, Orta Vadeli Program (Erdoğan-Şimşek Programı) sermaye için ballı börek, işçi ve emekçiler için ucuz emek, düşük ücret, sınırsız sömürü, esnek çalışma, angarya, iş cinayetleri, sendikasızlaştırma, üretici köylüler için ürüne düşük fiyattır. Asgari ücretin açlık sınırı altında olması, 15 milyon işçinin açlık sınırında ücretle geçinmeye çalışması, işçi ve emekçilerin yüzde 70’inin yoksulluk sınırının altında yaşaması, emekliler için ise 'Ölümle imtihan' anlamına geliyor" dedi. 

"OVP SALDIRILARI SÜRÜYOR"
Bu programın ülkenin birçok yerinde olduğu gibi Gebze'de de görüldüğünü belirten Akar, "OVP'yi çok yanından biliyor, yaşıyoruz. OVP; Mersen, Novares, İliç, Limak Finans Merkez Bankası Şantiyesi, Akcanlar, Trendyol, CarrefourSA, Borusan, Şireci, Yolbulan, Befesa, Kristal Yağ, Purmo, Sputnik, Özel Okul Öğretmenleri ve belediye işçileri, Abalıoğlu, AsPlastik, Lezita, Savunma Sanayi, Demiryolu işçileri, Polonez, Agrobay Seracılık, Fernas Maden, Özak Tekstil ve birçok başka işyerinde iş cinayetleri, sendikasızlaştırma, hak gaspları, baskı ve mobbing gibi saldırılarla sürüyor. Sağlığın, eğitimin piyasaya terk edilmesiyle sürüyor" diye konuştu. 

"SERMAYEYE DEĞİL, EMEKÇİLERE KAYNAK"
"Bu program ücretli kölelik programıdır" diyen Akar, "Erdoğan-Şimşek Programına karşı birleşik ve kitlesel bir mücadeleyi örgütleme, sermayenin emekçi düşmanı programını reddetme ancak örgütlü bir mücadele ile mümkün olacaktır. Başta işçi ve emekçilere çağrımız; iş kolu ve sendika ayrımı yapmadan birleşmektir. İşçiler, işyeri temsilcileri, şube yöneticileri, şube başkanları, merkez yöneticiler ve başkanları, emek ve meslek örgütleri, demokrasi güçleri olarak bu programa karşı kesintisiz ve sürekli bir mücadeleyle, bu sömürü ve kölelik düzenini geriletebiliriz. Aslantaş'ın açıklamalarının altında olduğu gibi sermayeye değil, emekçilere kaynak istiyoruz. 12. Kalkınma Planı ve Orta Vadeli Programa karşı birleşik mücadeleye" dedi.