YILDIZLI KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR'E Mİ HAZIRLANIYOR?

Harun Özgür Yıldızlı 2015 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Yönetimine girerek aktif siyasete dahil olduktan sonra iki dönem CHP Kocaeli İl Örgütü’nde İl Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmişti..

Mart 2020 tarihinde CHP Kocaeli İl Başkanı görevine seçilen Harun Özgür Yıldızlı, 26 Aralık 2022 tarihinde il başkanlığı görevinden istifa ederek 2023 yılında yapılacak Genel Seçimlerde Milletvekili Aday Adayı oldu ve 14 Mayıs 2023 seçiminde de milletvekili seçilerek TBMM'ye girdi..

CHP Kocaeli il Örgüt Başkanlığından gelerek milletvekili seçilen Harun Özgür Yıldızlı böylelikle de, CHP Kocaeli tarihinde bir ilki gerçekleştirmişti..

CHP kocaeli'yi canlandıran isimlerin başında gelen Harun Özgür Yıldızlı, Ankara'da meclis çalışmasında olmadığı zamanların büyük bir bölümünü seçim bölgesi Kocaeli'de geçiriyor. Hemşerilerini acı ve tatlı günlerinde yalnız bırakmıyor..

İşte Harun Özgür Yıldızlı'nın bu performası da siyaset kulislerinde "Harun beyin şimdi önündeki hedef Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan daylığı. 2028 yerel seçimlerinde, Harun Özgür Yıldızlı Büyükşehir vBelediye başkan adaylığı için kesinlikle şansını zorlayacak" şeklinde yorumlanıyor..   

Evet görünen o ki;
2028 yerel seçimlerinde, CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye başkan adaylığı konusunda Harun Özgür Yıldızlı, Fatma Kaplan Hürriyet, Haydar Akar ve Gebze'den çıkabilecek olası bir aday adayı arasında kıyasıya bir rekabet yaşanacak..