Doğusel: ''Yatırım ve üretimin önü daha fazla açılmalıdır!''

İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi’nin Ağustos ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Doğusel, rasyonel politikaları desteklediklerini ifade ederken, “Yatırım ve üretimin önü daha fazla açılmalıdır” dedi

İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi’nin Ağustos Ayı 23. Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Vefa İbrahim Aracı yönetiminde Körfez Ticaret Odası (KTO) Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından toplantının açılış konuşmasını yapan Aracı, kendilerini ağırlayan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Öztürk ve yönetimine teşekkür etti. 

YOĞUN KATILIM
Meclise; Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Denizcilik Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Umur Bucak, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Kocaeli Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Kerim Ekrem, Nicomedia S.A.S. Başkanı Cengiz Aslan ve Kulüp Temsilcileri, Meclis Üyeleri, STK Temsilcileri, eğitimciler ile denizcilik paydaşları iştirak ettiler. 10 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında önceki meclisin zaptı ve temmuz ayı bütçe mizanı oylanarak kabul edildi. Daha sonrasında İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Doğusel, aylık faaliyet raporunu üyelere aktardı.

DOĞUSEL, İMEAK DTO’NUN KURULUŞ  YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI
Meclisin açılış konuşmasını yapan İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Doğusel, İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın 42. kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, “Ağustos ayı hem ülkemiz hem de kurumumuz için önemli aydır. Türk Denizcilik sektörünün çatı kuruluşu olan İMEAK Deniz Ticaret Odamız 42 yaşında. 25 Ağustos 1982 yılında 744 deniz taciri ile kurulan odamız bugün yaklaşık 11 bin üyesi ile Ticaret ve Sanayi Odaları içerisinde ilk sıradaki yerini almıştır. Odamızın kurulmasında, gelişmesinde ve büyümesinde emeği geçen tüm büyüklerimize, sektör temsilcilerimize ve personellerimize teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

SUNUM YAPILDI
İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi’nin Ağustos Ayı 23. Olağan Meclis Toplantısı, KOÜ Denizcilik Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Umur Bucak’ın, ‘Dünya Denizcilik Ekonomisindeki Büyüme ve Gelişmeler’ ile MARKA Kocaeli Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Kerim Ekrem’in, ‘Bölgesel Yatırım Teşvik Sistemi’ hakkındaki bilgilendirme sunumunun ardından, üyelerin sektörel görüş ve önerilerini aktarması ile sona erdi.