GEBZE VEKİLİ NAİL ÇİLER BAŞKAN BÜYÜKGÖZ'Ü YAKIN TAKİBE ALDI

Gebze Eskihisar kale etrafının düzenleme ihalesini 01.10.2021 tarihinde kazanan DESSEN İNŞAAT LTD ŞTİ. işin yapımını 365 günde yani 2022'de tamamlamayı taahhüt etmesine rağmen işin teslim tarihinin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen işi tamalayamadı. Kocaeli haberi gazetesi olarak geçtiğimiz yıl bu konuyu gündeme getirmemize rağmen Gebze Belediyesi'nden bu konuda gerekli açıklamayı alıpve belediye başkanı Zinnur Büyükgöz yönetimi tarafından  inşa işinin takibini de göremedik..

CHP’Lİ ÇİLER ESKİHİSAR KALESİ’Nİ TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI

CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler Eskihisar Kalesi ve çevresinin düzenlenmesine ilişkin çalışmaları TBMM gündemine taşıdı. Planlanan çalışmaların bitirilmemesini gündeme getiren Çiler, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a soru önergesi yöneltti. Yapılan çevre düzenlemesi ve rekreasyon işinin proje teslim tarihi geçmesine rağmen bitilmediğine vurgu yapan Çiler, projenin 01.10.2022 tarihinde bitirilmesi öngörüldüğünü hatırlattı. Çiler’in konuya ilişkin soru önergesi şu şekilde;

Gebze Belediyesi tarafından yapılması planlanan Tarihi Eskihisar Kalesi Çevre Düzenlemesi ve Rekreasyon işi 1.10.2021 tarihinde 14 milyon 653 bin TL bedelle ihale edilmiş ve 1.10.2022 tarihinde ise hizmete açılması öngörülmüştür. Fakat teslim tarihinin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen proje tamamlanmamıştır. Basında yer alan haberlere göre yüklenici firma, hakkedişlerini alamadığı için önce süre uzatımına gidildiği ifade edilmiştir.

Bu bağlamda;
Tarihi Eskihisar Kalesi Çevre Düzenlemesi ve Rekreasyon işinin ne zaman bitirilmesi öngörülmektedir?
Basında yer aldığı gibi yüklenici firmaya hakkedişler ödenmemiş midir?
Tarihi Eskihisar Kalesi Çevre Düzenlemesi ve Rekreasyon işinin öngörülen tarihte bitmemesinin sebebi nedir?