BÜYÜKAKIN - HÜRRİYET REKABETİ DARICA'YA SIÇRADI

2029'da yapılacak olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için mevcu Ak Partili başkan Tahir Büyükakın ile CHP'li İzmit Belediye başkanı Fatma Kaplan arasında önce İzmit'te başlayan rekabet şimdi Darıca'ya sıçrarken, Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Köksal Şakar ile  CHP Darıca İlçe Başkanı Hüseyin Cihan  Özaltan karşılıklı olarak birbirlerine fena saydırdılar..

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ağustos ayı meclis toplantısının ardından Kocaeli Büyükşehir CHP Grup Başkanlığı’nın sosyal medya hesaplarından paylaştığı videoya tepki gösteren AK Parti Darıca İlçe Başkanı Köksal Şakar, “İzmit’te ablanızın güdümünde lobi yapmak, oyun oynamak için değil Darıca’ya hizmet için seçildiniz bilmiyorsanız izleyerek öğrenebilirsiniz!” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ağustos ayı meclis toplantısında gündemin 7. maddesi olan iş makinesi kiralama hizmeti hakkında, meclis sonrasında Kocaeli Büyükşehir CHP Grup Başkanlığı’nın sosyal medya hesaplarından bir video paylaşılarak Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık hedef alındı. Başkan Bıyık’ı hedef alan görüntülere AK Parti Darıca İlçe Başkanı Köksal Şakar büyük tepki gösterdi. Yazılı bir açıklama yaparak CHP’li meclis üyelerine “Darıca’ya hizmet için seçildiniz bilmiyorsanız izleyerek öğrenebilirsiniz” tavsiyesinde bulunan Başkan Şakar açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e tavsiyemdir, yanlış analizle doğru siyaset yapılmaz. 

“HİZMET ÜRETMEK YERİNE FİTNE ÜRETMEK”
Bu paylaşılan video ile tek gayesi Darıca ve Darıcalı hemşehrilimiz için çalışmak, samimiyetle hizmet üretmek olan Darıca Belediye Başkanımız Sayın Muzaffer Bıyık ve Türkiye’ye belediyecilik ve hizmet anlayışı dersi veren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Doç. Dr. Tahir Büyükakın karşı karşıya getirilmeye çalışılmıştır. Başkanımızın yaptığı açıklamayı tüm şeffaflığıyla izleyip yorum yapmak yerine, CHP’liler her zaman olduğu gibi bugün de hizmet üretmek yerine fitne üretmeyi tercih etmiştir. 

“KADERİNE TERK EDİLEN ÇÖP TOPLAMA ARAÇLARINI FAALİYETE SOKMALARINI ÖNERİYORUM”
Altı boş iddialarla gündem yaratabilme umudu ile hayaller, hayatlar arasındaki farkı görmek istemeyen, afaki verilen rakamlar içerisinden duymak istediklerini duyan ve bundan medet uman bu anlayışı kabul etmemiz mümkün değildir. İzmit Belediyesi’ni ve CHP’li Meclis üyelerini laf üretmek yerine hizmet üreterek bir yıl önce alınan ve kaderine terk edilen çöp toplama araçlarını faaliyete sokmalarını öneriyorum. Meclis toplantısı sonrası CHP meclis üyelerimizin de katılımı ile Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün modern ve kendi imalat alanları bulunan alanımızı gezdirdik. 

“HİZMET İÇİN SEÇİLDİNİZ, BİLMİYORSANIZ İZLEYEREK ÖĞRENİN”
Hadi İzmit Belediyesi’nde görmediniz peki bizim hizmet anlayışımızı da mı anlayamadınız? İsrafı değil, geri dönüşümü önemsiyoruz bizim değil, halkın emaneti diyoruz çarpışan araba değil, hizmet aracı diyoruz. Hizmet nedir, nasıl yapılır? İzmit’te ablanızın güdümünde lobi yapmak, oyun oynamak için değil Darıca’ya hizmet için seçildiniz bilmiyorsanız izleyerek öğrenebilirsiniz!”

CHP DARICA İLÇE BAŞKANI ÖZALTN'DAN CEVAP GECİKMEDİ
Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Köksal Şakar'ın bu açıklamasına anında bir basın açıklaması ile cevap veren CHP Darıca İlçe Başkanı Hüseyin Cihan  Özaltan açıklamasın şöyle tepki gösterdi;

Basın Açıklaması; Dün Darıca Belediye Başkanı Bıyık ve AKP İlçe Başkanı Şakar tarafından İzmit Belediye Başkanımız Sayın Fatma Kaplan Hürriyet’e yönelik yapılan açıklamalar, hizmet üretemeyenlerin çaresizliklerini örtbas etme çabasından başka bir şey değildir. Bıyık, yaptığı açıklamada “konuşmalarımızı değil hizmetlerimizi takip edin” diyerek çok talihsiz bir açıklamada bulunmuştur. Adeta bizleri haklı çıkarmıştır çünkü konuşmalarının Darıca sınırını çıktıktan sonra Tahir Bey’in yanında 360 derece döndüğünü bizler biliyoruz, halk da duymuş oldu. • Darıca’da 46 hektar alanın imara açılmasının kente ihanet olduğunu söyleyen Bıyık, Büyükşehir'de söz alarak bu alanın imara açılmasının doğru bir karar olduğunu belirtmiştir. • Darıca’da araç kiralamayı bitireceğini, kiralamanın israf olduğunu savunan Bıyık, Büyükşehir'de kiralamaya onay verip kiralamanın olumlu yanlarını savunmuştur. Yani adeta Darıca’da ve Büyükşehir'de gece ile gündüz gibisin, Sayın Bıyık. Hizmet konuşalım demişsin, evet hizmet konuşalım; Darıca’da yer alan sosyal tesisleri nasıl Türkiye’nin en pahalı belediye tesisi yaptığını konuşalım. Siz 45 liraya gazoz satarken, Fatma Kaplan Hürriyet 40 TL’ye kent lokantalarında 3 kap yemek, tatlı ve meşrubat ile yoksulluğa mahkûm ettiğiniz halkımıza hizmet veriyor. Siz, yıllardır Darıca’da çalışan anneler için 1 tane kreş açamazken, Fatma Kaplan Hürriyet 4 kreş ile halkına hizmete devam ediyor. Siz, Darıca’da Çınaraltı’na bir tane umumi tuvalet yapamamış bir belediye başkanısınız. Siz trafik sorununa hala çözüm bulamayan bir belediye başkanısınız. Senin aracında çakarlarla geçtiğin yollarda vatandaş çile çekiyor. Sonuç olarak, eğer hizmet yarıştıracaksak, Fatma Kaplan Hürriyet’in belediyeciliği Bıyık’a birkaç beden büyük gelir. Bıyık o işi Tahir Bey’e bırakmalı, çünkü büyükşehir belediye başkanının tek gündemi İzmit Belediyesi ile rekabet etmektir. Sayın Şakar, “İzmit’te ablanızın güdümünde lobi yapmak için seçilmediniz” diye bir açıklama yapmış ve ne yazıktır ki, unutamadıkları bir alışkanlığı tekrar dillendirmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi kadrolarında seçilmiş başkanlar ve yöneticiler vardır. “Abi abla” yapılanmasının kimlerin eseri olduğunu bu ülke çok iyi biliyor. Son olarak, İzmit Belediye Başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet’e yönelik asılsız eleştirileri şiddetle kınıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, halkımız için çalışmaya, üreterek ve hizmet sunarak yolumuza devam edeceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.